Öppna mobilmenyn

Nyhet

Vaccinbuss kommer till Botkyrka

21 maj 2021

Kommun och politik

En mobil vaccinationsbuss kommer till norra Botkyrka – en insats kommunen efterfrågat länge. Enligt Region Stockholm ska den vara på plats under nästa vecka. Dessutom kommer hälsoinformatörer vara i Fittja i helgen.

– Det är mycket glädjande. Många Botkyrkabor har skickats till Norrtälje eller Kista för att få sin vaccinspruta. Det är inte rimligt. Vi ser att vaccinationsgraden är lägre i Botkyrka och därför behöver det bli enklare att vaccinera sig här. Detta har vi påpekat till regionen under en lång tid, säger Pernilla Vera Jr, trygghets- och säkerhetsdirektör på Botkyrka kommun.

Vaccinbussen kommer vaccinera 1000 personer i veckan, till skillnad från exempelvis Kistamässans 10 000 doser om dagen, och Botkyrka kommun efterfrågar större kapacitet.

– Det är viktigt att även en vaccinationscentral med möjlighet att vaccinera ännu fler personer kommer på plats här i Botkyrka så snart som möjligt, fortsätter Pernilla Vera Jr.

Ännu är det inte bekräftat vilken dag mottagningen sätter igång och exakt vart i norra Botkyrka bussen kommer att stå. Så fort Region Stockholm ger klartecken kring detta kommer vi gå ut med den informationen.

Det här behöver du för att vaccinera dig på den mobila mottagningen

  • Du behöver tillhöra den åldersgrupp som Region Stockholm just nu vaccinerar
  • Du behöver inte förboka en tid innan
  • Du behöver inte ha ett bank-id
  • Du behöver ta med ett ID-kort

Läs mer om mobila vaccinationsenheter här.
Mer information om vaccin mot covid-19 hittar du på 1177 här.

Hälsoinformatörer på plats i Fittja från och med nu på lördag

På lördag 22 maj kommer även hälsoinformatörer från Region Stockholm att finnas på plats i Fittja. De kan svara på frågor om vaccin och också hjälpa till hur du bokar din tid för vaccination.

Informatörerna finns på plats i Fittja centrum, med utgångspunkt på Krögarvägen 4 under följande datum:

  • 22–23 maj kl. 11-17
  • 29–30 maj kl. 11-17
  • 5–6 juni kl. 11-17

Kontaktuppgifter

Edvard Unsgaard, pressansvarig Botkyrka kommun: 08-530 620 40
edvard.unsgaard@botkyrka.se