Öppna mobilmenyn
  • Startsida
  • Nyhetsarkiv
  • Botkyrka satsning på ungdomsjobb ger fler unga möjlighet till ett självständigt liv

Nyhet

Botkyrka satsning på ungdomsjobb ger fler unga möjlighet till ett självständigt liv

21 juni 2021

Jobb och vuxenutbildning

I slutet på förra året beslutade Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden i Botkyrka kommun att satsa på 100 ungdomsjobb för personer mellan 20 och 29 år. Sedan dess har 100 ungdomar fått möjligheten att komma ut i arbetslivet.

Syftet med satsningen är att öka ungdomars framtida anställningsbarhet genom erfarenhet på arbetsplatsen, kompetensutveckling, utbildning och referenser.


– Det är oerhört glädjande att se ungdomarna som lyckas i den här satsningen. Varje ung Botkyrkabo som kan försörja sig själv är en seger både för dem själva och för samhället i stort, säger Ing-Marie Viklund (L), ordförande i arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden.

En möjlighet till självständigt liv

George, är en av ungdomarna som har fått komma ut i jobb tack vare Botkyrka kommuns satsning på ungdomsjobb.

– Innan jag började jobba kunde jag ingen svenska alls. Att få komma ut i jobb hjälpte mig att lära mig det svenska språket. Förutom att jag har lärt mig svenska har jag även tack vare satsningen på ungdomsjobb fått en fast anställning och kan försörja mig, säger George 


Noura, en annan av våra ungdomar som har fått en fast anställning tack vare Botkyrka ungdomsjobb, säger:

- Tack vare ungdomsjobb har jag fått ett jobb och en stabil inkomst. Äntligen slipper jag ekonomisk bistånd och kan nu försörja mig själv och mina barn.

Om Botkyrka ungdomsjobb

Botkyrka ungdomsjobb riktar sig till unga personer i åldern 20–29 år, med fokus på de som idag står utanför arbetsmarknaden. Ungdomsjobben är inom kommunens verksamheter.

En förutsättning för ett ungdomsjobb är att personen studerar eller deltar i kompetensutveckling viss del av arbetstiden alternativt deltar i annan verksamhet som kan verka positivt för hens personliga utveckling. I vilken form och omfattning utreds individuellt