Öppna mobilmenyn

Nyhet

Ministerbesök i Botkyrka

23 juni 2021

Jobb och vuxenutbildning

Igår, tisdag den 22 juni, besökte arbetsmarknadsminister Eva Nordmark Botkyrka kommun.

Dagen började med ett besök på Tumba gymnasiet vars skolresultat skjutit i höjden flera år i rad, samt sommarskolan där 90 elever går extrakurser för att höja sina betyg. Därefter var det fokus på kommunens feriepraktikanter när ministern besökte The Good Talents och Fittja konsthall. Där fick ministern träffa ungdomar som feriepraktiserar och höra dem berätta om vad de gör på sin feriepraktik.

– Som arbetsmarknadsminister så ser jag två saker som är otroligt viktiga för er, det ena är betygen från gymnasiet och det andra är att man kan få första raden på sitt CV just med feriepraktiken, så det är jättekul att se och höra om hur ni gör i Botkyrka. Det är viktiga erfarenheter ni får här och som ni kan få med er sen när ni söker andra jobb, säger Eva Nordmark.

Från vänster Andreas Hammarstedt, biträdande rektor, Eva Nordmark, arbetsmarknadsminister, Ebba Östlin (S), kommunstyrelsens ordförande, David Månsson, administrativ chef, Anette Älmdalen, utbildningsdirektör, Johan Helttunen, biträdande rektor, Antonio Martinez, vaktmästare.

Eva Nordmark, arbetsmarknadsminister, Ebba Östlin (S), kommunstyrelsens ordförande och Ing-Marie Viklund (L), ordförande i arbetsmarknadsnämnden, tillsammans med kommunens feriepraktikanter

"Jag skulle älska att möta er på vägen och få information och reklamblad av er", säger Eva Nordmark, arbetsmarknadsminister, till cyklande feriepraktikanterna. På bilden syns även Ebba Östlin (S), kommunstyrelsens ordförande, Ing-Marie Viklund (L), ordförande i arbetsmarknadsnämnden och Jorgo Mosali, enhetschef på Jobbcenter.