Öppna mobilmenyn

Nyhet

Idrottsstjärnor på besök i Botkyrka för Sports Heart-läger

10 augusti 2021

Uppleva och göra

För femte året i rad har Sports Heart genomfört sin camp i Botkyrka. Sports Heart arbetar för alla barns rätt till idrott och hälsa och genomför läger i Tumba och Tullinge i samarbete med Botkyrka kommun.

I början av augusti kom barn och ungdomar från hela Sverige till kommunen för att delta i sportläger inom bl.a. ishockey, fotboll, mountainbike, dans, schack och friidrott. Ett stort antal av ungdomarna kan tack vare Sports Hearts arbete delta i lägret utan kostnad.

– Detta är ett väldigt fint engagemang från många idrottsstjärnor och ideella krafter och vi uppskattar Sports Hearts arbete som ger många unga möjlighet att prova på sporter, säger Linus Söderling, verksamhetschef för bad, idrott och motion i Botkyrka kommun.

Fantastiska möjligheter till idrott

Botkyrka kommun är medarrangör genom att tillhandahålla lokaler och hallar. I anslutning till lägret genomfördes också en All Star-match i ishockey i ishuset i Tumba med ett stort antal svenska NHL-spelare.

– Vi är glada att Sports Heart valt Botkyrka och det ger oss möjlighet att visa vilka fantastiska möjligheter till idrott det finns i kommunen. Jag vill också rikta ett stort tack till SVT-kommentatorn Chris Härenstam och hans fru Malin för deras engagemang som gör allt detta möjligt, säger Linus Söderling.

Foto: Caisa Rasmussen och David Lidström.

Michel Torneus sitter på en friidrottsbana mittemot ett barn. Båda har benen utsträckta framför sig för att göra övningar. Michel tittar på barnen och ler. I bakgrunden syns vattenflaskor och kläder.

Längdhopparen Michel Torneus, från Botkyrka, med medaljer från EM och VM under Sports Hearts camp.

Vendela Persbeck och Rosa Kafaji står bredvid varandra, skrattar och tittar på åhörare som sitter framför dem. I bakgrunden syns kommunhuset i Tumba och ett fotbollsmål. Vendela och Rosa har t-shirts som det står Sports heart på.

Fotbollstalangerna Vendela Persbeck och Rosa Kafaji från AIK och med meriter från landslaget på Sports Hearts läger i Botkyrka.

Om Sports Heart

Sports Heart arbetar för alla barns rätt till idrott och hälsa. Genom inspiration, kunskapsspridning och utbildning bidrar Sports Heart till en glädjefylld, utvecklande och välkomnande idrottsmiljö. En miljö som ser, bekräftar och möter varje individ där han eller hon befinner sig som människa och idrottare. Den sociala idrottsmiljön lägger grunden till en aktiv och hälsosam livsstil.

Sports Heart