Öppna mobilmenyn

Nyhet

Mötesplatser för seniorer öppnar i september

13 augusti 2021

Stöd, omsorg och familj

I början av september öppnar Mötesplats Tumba och Grödinge igen efter att ha varit stängda under en tid på grund av coronaviruset.
– Det här är så efterlängtat. Våra mötesplatser ger viktig social samvaro och fysisk aktivitet för många seniorer i Botkyrka, säger Lena Österlund, enhetschef för mötesplatserna.

I Botkyrka finns det två mötesplatser för seniorer 60 plus: mötesplats Tumba och Mötesplats Grödinge. Verksamheten drivs av kommunens samordnare tillsammans med ideella krafter. På grund av spridningen av covid-19 har mötesplatserna varit stängda i omgångar, den senaste omgången sedan hösten 2020.

Viktigt att visa hänsyn och följa råden

Mötesplats Tumba öppnar i nyrenoverade lokaler från onsdag 1 september. Det första som öppnar är gymmet, följt av kaféet som öppnar onsdag 8 september. För gymmet tas ingen avgift under hösten 2021. Fler aktiviteter i grupp kan öppna under hösten.

För Mötesplats Grödinge öppnar kaféet den 6 september och planering pågår för höstens aktiviteter.

–Det är jätteroligt att vi kan öppna igen. Jag vill understryka att du som besöker mötesplatserna har ett fortsatt eget ansvar att förhindra smittspridning av covid-19. Visa hänsyn och följ Folkhälsomyndighetens allmänna råd: besök inte mötesplatsen vid symptom, håll avstånd och tvätta händerna, säger Lena Österlund.

Ny samordnare för mötesplatserna

En nyhet är också att kommunen har anställt en ny samordnare för mötesplatserna, Camilla Lindqvist, som började sin tjänst i augusti.

–Camilla Lindqvist är medicinsk personlig tränare och har ett stort intresse för att bidra till hälsa och aktiv fritid för Botkyrkas seniorer. Camilla kommer att samordna verksamheten tillsammans med ideella på respektive mötesplats, säger Lena Österlund.

två seniorer som fikar utomhus

Mötesplatser för dig över 60 år

Läs mer om mötesplatserna och vad som gäller inför öppnandet.

Mötesplats Tumba och Grödinge

Kontakt

Enhetschef: Lena Österlund
Telefon: 070-548 59 60
E-post: lena.osterlund@botkyrka.se