Öppna mobilmenyn

Nyhet

Nu gör vi Botkyrka starkare, friskare och mer kreativt efter Corona

17 augusti 2021

Uppleva och göra

För att barn och unga ska hitta och upptäcka fritidsaktiviteter igen, när pandemiläget och restriktioner nu tillåter, har kommunen skickat ut en katalog till nära 9000 hushåll. Katalogen ska också hjälpa föreningslivet att få tillbaka och hitta nya medlemmar som de tappat under Coronapandemin.

–För oss är det jätteviktigt att det finns ett starkt föreningsliv som är med och utvecklar Botkyrka, motiverar Robert Aslan, ordförande i kultur-och fritidsnämnden, utskicket med och fortsätter;

– Vi är många som längtar efter en vardag där vi kan träffa fler människor och göra roliga saker igen efter Coronapandemin.

– Föreningslivet är en förutsättning för att barn och unga i Botkyrka ska få en rolig, aktiv och utvecklande fritid och att föreningarna har medlemmar och deltagare är en förutsättning för att de ska finnas kvar.

–Därför hjälper vi Botkyrkaborna att få upp ögonen för alla fantastiska aktiviteter som man kan göra i föreningarna, berättar Robert.

Hundratals föreningar att prova på aktiviteter i

I Botkyrka finns hundratals föreningar där barn kan prova på aktiviteter. Det kan handla om att testa en ny idrott eller utforska friluftsliv, dansa, spela teater, lära sig simma, bygga robotar, göra musik, skapa film eller någonting annat.
Dessutom har kommunen många verksamheter för barn och unga. Till exempel badhus, kulturskola, bibliotek, konsthall, fritidsklubbar, fritidsgårdar och idrotts- och friluftsanläggningar.

–Vi hoppas att barn och unga kan hitta en aktivitet som de vill prova på och att de får chans att utvecklas inom ett intresse, lära sig nya saker, träffa nya kompisar och få känna den glädje och gemenskap det innebär att vara en del av föreningslivet, säger Robert.

–Det gör att vi blir friskare, starkare och mer kreativa i Botkyrka, slår Robert Aslan fast.


Har du inte fått katalogen?

Om du inte fått katalogen hem i brevlådan kommer den snart att finnas på våra bibliotek, badhus, idrottsanläggingar och fritidsklubbar. Du kan också mejla oss om du vill att vi skickar en katalog till dig.

Mejla oss för att beställa katalogen 

Aktiviteter för barn med behov av särskilt stöd

Många föreningar i Botkyrka har riktad verksamhet för barn och unga med behov av särkilt stöd. Många välkomnar också alla barn i sina ordinare grupper. Vill du veta mer, kontaka kommunens samordnare Iréne Cederborg.

Rätt ålder på gymmet

I katalogen står det tyvärr fel ålder på att få träna på våra gym på badhusen. Rätt är att du får träna i gymmet från att du är 16 år.

Läs mer om gymmen och badhusen