Öppna mobilmenyn

Nyhet

Trio Smack lockade Tumbaborna till skratt och bus

01 september 2021

Uppleva och göra

Söndagen 22 augusti, dundrade teatergänget Trio Mack bestående av clownerna Lage, Dolly och Bruno in i gymnasieparken i Tumba. De bjöd på magiska tricks, jonglering, enhjulingsnummer och bus med publiken. Det blev en glädjesprudlande timme för det dryga 50-talet stora och små som hittat dit.

Några minuter före föreställningen tittade clownen Lage ut över de tomma stolarna på gräsmattan och frågade sig; Var är publiken? Sen försvann Lage och hans kompanjon Dolly iväg för att hitta sin publik. Lite trevande fylldes platserna framför parkscenen så på. En liten kille med sparkcykel hördes ringa sina kompisar och ropa: ”Kom hit nu! Det är nåt jättekul i parken. Kom fort! Och strax därpå tredubblades antalet 10–12-åringar framför scenen. Timmen som följde fyllde publiken, artisterna och även arrangörerna som var på plats med massor av glädje och efterlängtad underhållning.

Gratis parkteater för alla

Totalt spelas tre föreställningar i gymnasieparken. Den sista kan du se söndag 5 september. Det är Botkyrka Riksteaterförening som tillsammans med Botkyrka kommun anlitat den fria teatergruppen Dotterbolaget. Upprinnelsen till parkteatern är ett förslag från Tumbabon Hannele Kleemola som hon lämnade till Botkyrkadialogen förra året.

 – Det har varit så tråkigt under pandemin så det kändes väldigt roligt att bli tillfrågad av kommunen vad vi Tumbabor ville ha förbättringar i vårt område. Det här var jätteroligt och jag ska se alla föreställningarna.

Ett par korta frågor till clownen Lage efter föreställningen:

Hur kommer det sig att ni är här och gästar Tumba idag?

 – Det var några chefspersoner i kommunen som sa att vi skulle komma hit för att Hannele som bor i Tumba bett kommunen om att få parkteater. Och nu är har vi fått en massa sprutor mot coronan och alla behöver skratta. Mycket!

Kommer ni tillbaka hit kommande söndag?

 – Ja, fast då är det några kollegor till oss som kommer hit med föreställningen Hasta la pasta. Den är jättebra. Kom och se den allihop!

Vad önskar du dig mest av allt nu när ni spelat klart?

-Världsfred! Sen bort med fattigdomen. Mat och vatten till alla och sen skådespel!

tre clowner på scen utomhus

I clownernas värld kan väskor flyga, bollar vara osynliga och smällar gör inte så ont.