Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn

Nyhet

Emil och Elise hjälper personer att lämna en kriminell livsstil

20 september 2021

Stöd, omsorg och familj

Emil Häggbom och Elise Ekmen jobbar på Botkyrka kommun som samordnare mot kriminalitet. Deras uppdrag är att hjälpa personer att lämna en kriminell livsstil.

Om jag vill lämna kriminalitet, hur skulle ni hjälpa mig?

Du ringer upp oss eller lämnar ett meddelande. Sen kommer vi överens om ett telefonsamtal eller personligt möte. Då får du chansen att berätta om dig själv och vi beskriver hur vi skulle kunna hjälpa dig.

Tillsammans med ett team tar vi fram stöd som ska passa dig, exempelvis kan du få vägledning i din resa att lämna kriminaliteten, du kan få hjälp till arbete eller studier, du kan få stöd om du har missbruk, om du utsätts för hot kan vi hjälpa till med skydd, med mera. Vi kan hjälpa dig på många olika sätt. Stödet till dig beror på dina behov och din situation.

Vad vill ni att jag ska tänka på?

Det viktiga är inte vad du har gjort – vi vill hjälpa dig att lämna kriminalitet. Du behöver inte berätta detaljerat om olika brott och du behöver inte ge information om andra än dig själv.

Du förtjänar möjligheter att förändra ditt liv och vi vill vara en del av den förändringsprocessen.

Hur funkar ert arbete?

Vi är ett team som jobbar med att hjälpa personer att lämna kriminalitet. Vi samarbetar även med andra myndigheter för att du ska få det stöd du behöver.

Vad är det bästa med ert arbete?

Att få utveckla avhopparverksamheten och se till att hjälp finns på plats i Botkyrka. Sen är det finaste för oss att få se hur personer förändrar sina liv. Vi har mött flera som är tacksamma över den här möjligheten och som har startat ett helt nytt liv. Dessutom är det fint att möta alla eldsjälar i Botkyrka som jobbar med att stötta personer som vill lämna kriminaliteten.

Mer information

Läs mer om stödet till att lämna kriminalitet

Klicka här 

Kontaktuppgifter

Elise Ekmen
Telefon: 070-242 65 71
E-post: Elise.Ekmen@botkyrka.se

Emil Häggbom
Telefon: 070-243 86 08
E-post: Emil.haggbom@botkyrka.se