Öppna mobilmenyn
  • Startsida
  • Nyhetsarkiv
  • Mer läxhjälp i Botkyrka – en av flera viktiga satsningar som sker tillsammans med civilsamhället

Nyhet

Mer läxhjälp i Botkyrka – en av flera viktiga satsningar som sker tillsammans med civilsamhället

20 september 2021

Skola och förskola

Hösten 2021 startar Stiftelsen Läxhjälpen sitt Läxhjälpsprogram på flera skolor i Botkyrka, tack vare ett nytt samarbete mellan Läxhjälpen, Botkyrka kommun, Botkyrkabyggen och bostadsbolaget Hembla.

Allt fler elever i Botkyrka lyckas i skolan men för att snabba på utvecklingen och för att fler ska bli behöriga till gymnasiet startar kommunen extra läxhjälp på flera skolor i Botkyrka hösten 2021 tillsammans med den ideella stiftelsen Läxhjälpen.

”Vi ska ha Sveriges bästa skolor och alla våra elever ska lyckas i skolan. För att komma dit kraftsamlar vi tillsammans med civilsamhället och näringslivet och kan nu erbjuda en skräddarsydd läxhjälp för att öka andelen elever med godkänt i alla ämnen”, säger Emanuel Ksiazkiewicz (S), utbildningsnämndens ordförande.

Läxhjälpen arbetar med ett resultatfokuserat och strukturerat läxhjälpsprogram där målet är att fler elever ska uppnå gymnasiebehörighet med självförtroende inför framtiden. Arbetet i Botkyrka är möjligt tack vare ett nytt samarbete med Botkyrka kommun, Botkyrkabyggen och Hembla i Alby som bidrar till finansiering av verksamheten.

”Det är häftigt när olika aktörer gemensamt tar ansvar för den sociala hållbarheten i ett område. Vi ser stora potential att med vår verksamhet kunna bidra till en positiv utveckling gällande Botkyrkas elevers studieresultat och motivation”, Erica Hagström, regionchef Stiftelsen Läxhjälpen.

Utbildningsförvaltningen ser stora fördelar med samverkan. Därför har kommunen initierat flertalet samarbeten med civilsamhället. Genom att samarbeta med civilsamhället kan vi öka antalet vuxna i skolan, avlasta våra lärare och stärka arbetet med barn och ungdomars hälsa, motivation och resultat i skolan.