Öppna mobilmenyn

Nyhet

Nu börjar Region Stockholm ge en tredje dos vaccin mot covid-19

04 oktober 2021

Stöd, omsorg och familj

Folkhälsomyndigheten har beslutat att rekommendera en tredje dos covid-vaccin till boende på särskilda boenden, personer med hemtjänst och hemsjukvård samt de som är födda 1941 eller tidigare.

Dos 3 ges om det gått minst sex månader sedan andra dosen vaccin.

De första vaccinationerna i Region Stockholm kommer att starta i början på denna vecka (vecka 40).

Mer information om vaccinering med dos 3 mot covid-19:

  • Du som bor på vård- och omsorgsboende och servicehus (särskilda boenden, SÄBO) vaccineras på plats i boendet. Då erbjuds också medarbetare som ännu inte tagit båda sina doser vaccin att grundvaccineras med två doser.

  • Du som har hemsjukvård kommer kontaktas av din vårdcentral.

  • Du som är 80 år eller äldre (född 1941 eller tidigare) kan med start på måndag den 4 oktober boka tid hos någon av vaccinationsmottagningarna via appen Alltid öppet eller telefonbokningen. Detta gäller oavsett om du har hemtjänst eller inte. Om du är över 80 år har svårt att ta dig till en vaccinationsmottagning kan du vänta till vecka 42, då kommer även vårdcentralerna kunna erbjuda tid för vaccination av tredje dosen.

  • Du som har hemtjänst och är yngre än 80 år (född 1942 eller senare) kommer få ett brev som antigen skickas hem till dig eller ges till dig av hemtjänstpersonalen. Det brevet ska du ska ta med dig vid vaccinationstillfället för att visa att du tillhör den prioriterade gruppen som erbjuds dos 3. Från och med vecka 42 kommer din vårdcentral kunna erbjuda tid för vaccination. Du kan inte boka tid för tredje dosen på vaccinationsmottagning men när du fått ditt brev kommer du även kunna gå till vaccinationsmottagningar som har drop-in.


Så gör du för att vaccinera dig mot covid-19

Läs mer på 1177 om hur vaccineringen med den tredje dosen går till.

Tredje dos vaccin till vissa