Öppna mobilmenyn

Nyhet

Invigning av ny mötesplats i Tumba

27 oktober 2021

Uppleva och göra

Biblioteket, Fritidsbanken, medborgarkontoret och Xetmuseet har flyttat ihop i gemensamma lokaler på Tumba torg. Det blir en ny mötesplats för Botkyrkaborna.

–Vi är riktigt glada att vi nu kan erbjuda mer och bättre service och möta fler Botkyrkabor under ett och samma tak, säger Marie Lindvall, enhetschef för Medborgarcenter i Botkyrka kommun.

En plats för kreativitet, folkhälsa och service

I de nya lokalerna kan du få reda på vad som är på gång i kommunen. Du kan ställa frågor till kommunen, låna dator och få stöd och hjälp i kontakten med andra myndigheter och samhällsservice av medborgarkontoret.

I det större biblioteket kommer det finnas plats för studier och program såsom språkcaféer och boksamtal. Barn och unga kan utveckla sitt språk, läsintresse och kreativitet i en gemensam ateljé med Botkyrka konsthall.

Konstutställningar kan också ses i Xetmuseet, som visar konst av Tumbasonen Sven Xet Erixson.

På Fritidsbanken kan du låna utrustning till dina fritidsaktiviteter, såsom skridskor, skidor, bandyklubbor, bollar med mera. Det är helt gratis och lånetiden är två veckor.

–Den nya samlingsplatsen bjuder in till deltagande, nyfikenhet, erfarenhetsutbyte och ska inspirera till ökad kunskap och folkhälsa, säger Marie Johansen, verksamhetschef för Konst och bibliotek i Botkyrka. Det blir så spännande att med medborgarens fokus utveckla samverkan mellan verksamheterna.

Välkommen på invigningskalas 30 oktober!

Vi slår upp dörrarna för invigning 30 oktober. Se dig omkring i våra nya lokaler! Ät tårta, träffa friidrottsstjärnan Michel Tornéus, lyssna på poeten Jami Faltin eller pyssla coola djur med Julia Wiberg från SVT Barn!
Det blir musik med Kulturskolan, fotobås, konstvisning, bandklippning, ballonger och andra trevligheter som hör ett invigningskalas till. Botkyrkabaserade artisten Pa Modou Badjie (Panetoz) är konferencier för dagen.

Ordinarie verksamhet i huset öppnar måndagen 1 november.