Öppna mobilmenyn

Nyhet

28 oktober 2021

Stöd, omsorg och familj

Bokningen öppen för 65 och äldre som vill ta en tredje dos

Folkhälsomyndigheten har beslutat att rekommendera att personer födda 1956 eller tidigare erbjuds en tredje dos vaccin mot covid-19. Med en tredje dos vaccin förstärks och förlängs skyddet mot covid-19.

Det ska ha gått minst 6 månader från den andra dosen innan man kan erbjudas en tredje dos. Bokningen hos Region Stockholm är öppen och det finns gott om vaccin.

Det finns fem sätt att få en tredje dos vaccin, för den som omfattas av erbjudandet.

  1. Telefonbokningen är öppen och kan ge service på tio språk. Svenskspråkig bokning nås på tel 08-428 429 30.
  2. Den som har appen Alltid öppet får ett påminnelse-SMS när det har gått 6 månader efter andra dosen. I appen kan man boka en tid på en vaccinationsmottagning.
  3. Vaccinationsmottagningar har drop-in tider och tar emot personer födda 1956 eller tidigare för en tredje dos vaccin. Mottagningarnas drop-in-tider finns på 1177.se.
  4. Det går också att gå till någon av de tolv vaccinationsbussarna som roterar på flera platser i länet. Där sker enbart drop-in-vaccination. Tider och platser finns på 1177.se.
  5. Det är också möjligt att vaccineras på sin vårdcentral. De återupptar sina vaccinationer av denna grupp successivt från och med denna vecka.

Folkhälsomyndigheten har även beslutat att rekommendera att erbjuda fler grupper en påfyllnadsdos. Detta kommer att ske successivt.

Information om hur personal inom SÄBO, hemtjänst och hemsjukvård ska få en tredje dos kommer i närtid.

Fakta om vaccination med en tredje dos

  • Den som har kraftigt nedsatt immunförsvar kontaktas av Karolinska Universitetssjukhuset.
  • Sedan 4 oktober har det gått att boka vaccinationstid eller söka drop-in-tid för gruppen född 1941 eller tidigare. Vaccination inom SÄBO, hemtjänst, hemsjukvård pågår. Ungefär 29 000 tredjedoser har redan givits i Region Stockholm.
  • De vacciner som används är från Pfizer/BioNTech samt Moderna.
  • All information om telefonbokning, app, vaccinationsmottagningar och vaccinationsbussar finns på 1177.se.

Läsmer om vaccineringen mot covid-19 och om dos 3.

1177.se