Öppna mobilmenyn

Nyhet

Norra Botkyrka får ny mötesplats för seniorer

08 november 2021

Stöd, omsorg och familj

Botkyrka kommun har idag två mötesplatser för seniorer över 60 år. Under våren 2022 planerar kommunen att öppna en tredje mötesplats i Alby, som ska drivas i samverkan med en ideell organisation.

Till Botkyrkas mötesplatser för seniorer är alla kommunens medborgare över 60 år välkomna. På Mötesplats Grödinge och Mötesplats Tumba finns en mängd olika kulturella aktiviteter, möjligheter att träna, fika och umgås. Verksamheten på mötesplatserna utformas till stora delar av deltagarna själva.

Det har länge funnits tankar och önskemål om en mötesplats också i norra delen av Botkyrka. Vård- och omsorgsnämnden i Botkyrka kommun har nu gett i uppdrag till vård- och omsorgsförvaltningen att öppna en mötesplats för seniorer i norra Botkyrka.

– Det här är ett beslut som vi ser fram emot att verkställa! En ny mötesplats i norra Botkyrka blir ett fint komplement som möjliggör för fler medborgare att ta del av den fina gemenskap som mötesplatserna för seniorer erbjuder, säger Petra Oxonius, vård- och omsorgsdirektör.

Den nya mötesplatsen är planerad att öppna i Alby under våren 2022 och ska drivas i samverkan med en ideell organisation som kommunen sluter avtal med.

– Vi är mycket måna om att samverka med civilsamhället i den här frågan, säger Tuva Lund (S), ordförande i vård- och omsorgsnämnden. Vi vill föra en dialog med våra seniora medborgare som tillsammans med vår samverkanspartner sedan ska vara med och utforma verksamheten utifrån de behov och önskemål som finns hos våra seniorer.

Vård- och omsorgsdirektör Petra Oxonius och Tuva Lund (S), ordförande i vård- och omsorgsnämnden ser båda fram emot att öppna en ny mötesplats för seniorer i norra Botkyrka under våren 2022.

Mer information

Läs mer om Botkyrka kommuns mötesplatser för seniorer över 60 år:

Botkyrka.se/motesplatser

Kontaktuppgifter

Malin Oscarsson, projektledare
Tel: 0702739106

malin.oscarsson@botkyrka.se