Öppna mobilmenyn
  • Startsida
  • Nyhetsarkiv
  • Vaccinbuss för drop-in till Tumba och Tullinge i riktad satsning för vård- och omsorgspersonal

Nyhet

Vaccinbuss för drop-in till Tumba och Tullinge i riktad satsning för vård- och omsorgspersonal

25 november 2021

Stöd, omsorg och familj

Nästa vecka gör Botkyrka kommun, Smittskydd Stockholm och Region Stockholm en riktad vaccinsatsning för vård- och omsorgspersonal. Satsningen består av extra bussar för covid-19 vaccination i Tumba och Tullinge samt frågestunder för medarbetare.

Även allmänheten och andra personalgrupper är välkomna till vaccinbussen som finns i Tumba och Tullinge den 2 och 3 december.

–Trygg och säker vård och omsorg är högsta prioritet för Botkyrka kommun. Medarbetare inom vård och omsorg har ett särskilt ansvar att vaccinera sig mot covid-19. Därför samarbetar vi med Region Stockholm i en riktad insats för att underlätta vaccineringen, säger Petra Oxonius, vård- och omsorgsdirektör i Botkyrka kommun.

I den riktade satsningen ingår också frågestunder för medarbetare tillsammans med Smittskydd Stockholm. Utöver bussen i Tumba och Tullinge den finns precis som tidigare finns också vaccinbussar med drop-in i Alby, Fittja och Hallunda.

Kraftsamling med drop-in i många kommundelar

Botkyrka kommun har sedan januari 2021 arbetat intensivt med att uppmana och underlätta för medarbetare inom vård och omsorg att vaccinera sig. Bland annat genom informationsmöten, mobila vaccinationsmottagningar, möjlighet att vaccinera sig på arbetstid. Under hösten 2021 genomförs ett dialogpaket om covid-19 på samtliga enheter. Den riktade vaccinsatsningen under vecka 48 genomförs tillsammans med Smittskydd Stockholm och Region Stockholm. 

– Vaccinet skyddar mot allvarlig sjukdom och död i covid-19 och är den effektivaste åtgärden för att stoppa smittspridningen. Vi är glada över samarbetet med Smittskydd Stockholm och att vi nu kan göra en kraftsamling med drop-in vaccinering i många kommundelar i Botkyrka, säger Christine Vojnovic, vaccinsamordnare i Botkyrka kommun och medicinskt ansvarig sjuksköterska i Botkyrka kommun.

Här finns bussar för drop-in vaccination mot covid-19 vecka 48

Vaccinbussen vaccinerar dig som är över 18 år. Ta med legitimation. Du kan ta dos 1 och 2 i bussen. Om du har fått ett erbjudande och tillhör prioriterad grupp (personal inom hemtjänst eller vård- och omsorgsboende för äldre) eller är 65+ kan du även få dos 3 (påfyllnadsdosen) i bussen. Läs mer om dos 3 på 1177.se.

Vård- och omsorgspersonal har förtur vid eventuell köbildning.

Extrabussar

Tullinge, Akvarellen, Elgentorpsvägen 10: torsdag 2 december 10:00-17:00

Tumba, Orren, Gröndalsvägen 12A: fredag 3 december 10:00-17:00

Ordinarie bussar

Alby centrum: måndagar och tisdagar 10:00 –17:00

Fittja centrum: onsdagar och torsdagar 10:00–17:00

samt lördagar 10:00–15:00

Hallunda centrum, Hallundaplan: fredagar 10:00–17:00

En minibuss som står framför en byggnad. På minibussen står det "mobila doktorn". Framför bussen finns en rosa banderoll från 1177 där det står vaccination mot covid-19.

Den 2 och 3 december finns en extra covid-19 vaccinbuss för drop-in i Tumba och Tullinge. Utöver den finns även bussar i Alby, Fittja och Hallunda. Foto: Freddie Kaplan.

Mer information

Läs mer om vaccination mot covid-19 på vårdguiden 1177.se.

1177:se

Presskontakt

Ulrika Nylén, kommunikatör
+46 70-886 15 20