Öppna mobilmenyn

Nyhet

Extra vaccinationsbuss till Tumba i januari

29 december 2021

Stöd, omsorg och familj

Vid sex tillfällen i januari kommer Region Stockholms vaccinationsbuss till Orren Servicehus i Tumba. Här kan du få din första, andra eller tredje dos vaccin mot covid-19. Ingen tidsbokning krävs.

Vaccinationsbussen kommer att stå utanför Orren servicehus på Gröndalsvägen 12A i Tumba under sex dagar i januari 2022.


Dagar och tider för vaccinationsbussen i Tumba:

  • Måndag 3 januari och tisdag 4 januari klockan 10.00-17.00.
  • Tisdag 11 januari och onsdag 12 januari klockan 10.00-17.00.
  • Tisdag 18 januari och onsdag 19 januari klockan 10.00-17.00.

Bussarna har lunchstängt i 30 minuter klockan 12.00-12.30. Om det är många som vill vaccinera sig samtidigt kan bussen behöva stänga kön tidigare än vad som står angivet för att hinna vaccinera alla som står på tur.

Vem kan vaccinera sig i bussen?

  • Har du tagit första dosen i bussen är du välkommen att även ta andra dosen här. Ta med ditt vaccinationskort.
  • Om du tagit första dosen någon annanstans behöver du ta med ditt vaccinationskort och stämma av med personalen i bussen om det har gått tillräckligt lång tid mellan doserna, samt att det vaccin som finns i bussen matchar din första dos.
  • Det finns också möjlighet att ta påfyllnadsdosen i bussen. Det kan du göra om du tillhör någon av de grupper som just nu erbjuds en tredje dos.
  • På vaccinbussen gäller att man ska fylla 16 år i år för att få vaccination. Den som är 16-17 år ska ha med sig samtyckesblankett.

Medarbetare i vård- och omsorg har ett särskilt ansvar

Vaccinationsbussen är en riktad satsning för Botkyrka kommuns medarbetare inom vård- och omsorg, men även andra personalgrupper och du som bor i Botkyrka är välkommen till vaccinationsbussen.


– Trygg och säker vård och omsorg är högsta prioritet för Botkyrka kommun, säger Petra Oxonius, vård- och omsorgsdirektör i Botkyrka kommun. Medarbetare inom vård och omsorg har ett särskilt ansvar att vaccinera sig mot covid-19. Därför samarbetar vi med Region Stockholm i en riktad insats för att underlätta vaccineringen.


Förutom bussen i Tumba finns också vaccinationsbussar i Botkyrka med drop-in i Alby, Fittja och Hallunda. Se alla platser och tider på 1177 Vårdguiden.