Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn

Nyhet

Botkyrkadialogen kommer till Fittja

10 februari 2022

Kommun och politik

Bor eller verkar du i Fittja? Passa på att dela med dig av dina idéer för hur vi kan göra ditt Fittja bättre och trivsammare. Botkyrkadialogen är i gång och pågår till och med 18 mars. Var med och påverka ditt område!

Botkyrkadialogen turnerar runt bland stadsdelarna tre månader i taget. 2019, innan pandemin slog till, var Botkyrkadialogen på plats i Fittja. På de tre dialogerna då politiker och tjänstepersoner besökte bland annat centrum och biblioteket uppstod många kreativa samtal. Totalt samlades det in 110 idéer och synpunkter. Bland annat fördelades det pengar till Fittjaskolan och Tallidsskolan för utbildning av elevråd och skyddsombud. En stor renhållningsinsats gjordes och det gavs stöd till aktiviteter för äldre.

Men det allra bästa med dialogen var att vi har blivit bättre på att samarbeta med varandra om Fittjas utveckling, säger Parvaneh Sharafi som är områdesstrateg i Fittja. Vi har jobbat mer ihop – till exempel med centrumägaren – och det har lett till ny entré till centrum och fler aktiviteter i de offentliga rummen.

Dialogen pågår på nätet och i centrum

Pandemin bidrog till att kommunen behövde ta fram en digital möjlighet för att kunna ta in medborgares idéer och synpunkter. Det blev dialogsidan dialog.botkyrka.se. Där kan alla gå in och skriva egna synpunkter och läsa andras. För dig som vill ha hjälp med att lämna in synpunkter finns två tjänstepersoner från kommunen på plats i Fittja centrum. De är där för att prata med dig och skriva in dina synpunkter direkt på plats. Du träffar dem följande tider:

  • söndag 13/2 kl. 11-13
  • torsdag 24/2 kl. 16-18
  • lördag 5/3 kl. 11-13
  • onsdag 16/3 kl. 16-18

Botkyrkadialogen rullar sen vidare till Tullinge i april-maj. Håll utkik efter mer information på botkyrka.se och i lokaltidningen.

Botkyrkadialogen i Fittja

Lämna synpunkter och läs andras.

Botkyrkadialogen Fittja

Två vuxna och två barn i en lekpark. En vuxen filmar med filmkamera, en vuxen håller fram en mikrofon till barnen. Barnen sitter i en klätterställning. Solen skiner.

Här träffar Dialogkommissionens ordförande Emanuel Ksiazkiewicz, systrarna Resal och Renal i parken Fittjahöjden och tar emot deras synpunkter på hur Fittja kan bli bättre och finare.