Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn

Nyhet

Bostadsministern Johan Danielsson besökte vaccinbuss i Hallunda

16 mars 2022

Kommun och politik

Med anledning av den nationella vaccinationsveckan besöker stadsråden flera kommuner i landet. Idag kom bostadsministern Johan Danielsson (S) till Botkyrka och vaccinationsbussen i Hallunda centrum. 

Johan Danielsson (S), bostadsminister i Hallunda centrum

 – Vi är i Botkyrka för att prata om vikten av att vaccinera sig och tänkte dela ut information till folk som är här idag. Jag tog tredje dosen för en månad sedan och tycker att detta är en jätteviktig kampanj. Vaccination är fortfarande helt avgörande för att bemöta pandemin som fortfarande pågår, och för att uppmärksamma att den tredje dosen behövs för att få ett fullgott skydd. Man får inte glömma bort att människor fortfarande blir allvarligt sjuka av covid, säger Johan Danielsson (S), bostadsminister och biträdande arbetsmarknadsminster.

Man får inte glömma bort att människor fortfarande blir allvarligt sjuka av covid.

Om nationella vaccinationsveckan

Regeringen har gett Folkhälsomyndigheten i uppdrag att genomföra en nationell temavecka för att få fler att vaccinera sig mot covid‑19.

Uppdraget genomförs i samverkan med regioner, länsstyrelser och Sveriges Kommuner och Regioner (SKR). Under vaccinationsveckan är alla med och bidrar för att fler ska välja att vaccinera sig.

Det finns idag personer som av olika orsaker har en tveksamhet inför vaccination. Vissa har inte nåtts av erbjudandet om vaccination och en del har valt att avstå men alla ska ha den kunskap de behöver för att välja vaccination.

Nationella vaccinationsveckan pågår 14 - 20 mars i hela landet

Läs mer på Folkhälsomyndigheten

Andra har även läst