Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn

Nyhet

Fittjadialogen avslutad – Tullinge nästa!

31 mars 2022

Kommun och politik

Över hundra synpunkter. Deltagare mellan 4 och 87 år och omtanke om andra. Så kan Botkyrkadialogen i Fittja 2022 sammanfattas i korthet.

Tre små flickor sitter i en klätterställning. De är vinterklädda och ler glatt mot kameran. Solen skiner på bostäder i bakgrunden

Systrarna Resal, Renal och Retal passade på att tycka till om lekparker och skolgården under Botkyrkadialogen i Fittja.

Nyligen avslutades Botkyrkadialogen i stadsdelen Fittja. En dialog som samlade in över hundra synpunkter och där omtanken om andra gav dialogen en fin inramning. Det är andra gången kommunens medborgardialog, Botkyrkadialogen, är i Fittja.

Under februari och mars har kommunens digitala dialogsida dialog.botkyrka.se varit öppen för boende och verksamma som vill tycka till om Fittja. Bland annat området kring centrum, fritidsgården Fittjapulsen, vård- och omsorgsboendet Strandängsgården, Språkcaféet och konsthallen har varit plats för diskussioner mellan Fittjabor, verksamma inom föreningar och näringsliv och kommunens tjänstepersoner.

Omtanke om andra

De över 100 insamlade synpunkterna och idéerna kommer nu att utredas av Dialogkommissionen.

– Något som vi noterade under flera av samtalen med Fittjaborna har varit omtanken om andra, säger projektledare Ana Ekelund. Unga har kommit fram till oss för att påpeka att centrum behöver sittplatser för de äldre att vila på och många äldre har efterfrågat fler aktiviteter och sysselsättning för ungdomar. Det är glädjande.

Parker om trygghet

Efterfrågan på lekplatser är stor i stadsdelen. Flera boende påpekar att de uppskattar, och gärna vistas i, den upprustade parken Fittjahöjden men att de vill ha slitstarkare utrustning, fler gungor och bättre renhållning. Fittjaborna vill även öka tryggheten kring centrum och göra området kring centrum mer lockande. Här kan du läsa om den upprustningen av Fittja torg som planeras till sensommaren 2023.

Nu drar Botkyrkadialogen vidare till Tullinge. Från 11 april kan du som bor eller verkar i Tullinge gå inpå dialog.botkyrka.se och skriva in dina idéer om hur vi gör Tullinge till en nu bättre plats att leva och bo i. Håll utkik efter postutskick, affischer och annonser i lokaltidningen för mer information.

En äldre kvinna sitter vid ett bord med två andra kvinnor och samtalar.

Berit Hugo vill ha fler mötesplatser för både äldre och unga i Fittja.

Andra har även läst