Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn

Nyhet

Med anledning av att en ung man sköts till döds i Norsborg igår kväll

06 april 2022

Boende och närmiljö

På kvällen den 5 april blev en ung man i 20-årsåldern, boende i Botkyrka kommun, skjuten i Norsborg. Botkyrka kommun har startat sin krisorganisation med representanter från bland annat skola, kultur- och fritid, och socialtjänsten.

Kommunen samverkar med polis och andra aktörer för att ge stöd och skapa trygghet i området. Ett telefonnummer för krisstöd har öppnat.

Skjutningen inträffade på tisdagkvällen i Norsborgs centrum. Polisen har haft en insats under kvällen och många personer samlades på platsen.

– Det är oerhört tragiskt att en ung man mist livet. Våra tankar går till hans familj, släkt och vänner. Våra tankar går också till alla dem som fanns i närheten och samlades på platsen igår. Det är många som är berörda, skjutningen är ett hårt slag mot hela samhället, säger Pernilla Vera Jr, säkerhetschef i Botkyrka kommun.

Trygghetsfältare och områdessekreterare från socialtjänsten kommer att vara ute i området idag och den närmaste tiden för att stötta och lyssna på barn och unga. Även andra berörda verksamheter i Norsborg är inkopplade i trygghetsarbetet, såsom skolor, den lokala fritidsgården och civilsamhället. Även nattvandrarna har funnits på plats och kommer att vara fortsatt närvarande i Norsborg.

Stöd: telefonnummer och lokal

Kommunen har öppnat ett telefonnummer för kris- och samtalsstöd till de medborgare som har behov att prata om det inträffade. Numret är 08-530 623 60 och går till socialtjänstens samtalsmottagning.

Säkerhetschef Pernilla Vera Jr menar att det är viktigt att vuxna pratar med barn om det som hänt, och att en skjutning aldrig får accepteras.

 – Vi behöver prata om det som skett och tillsammans jobba för en förändring. Vi behöver alla bry oss, reagera och agera, säger Pernilla Vera Jr.

Kommunen kommer att göra löpande bedömningar av läget och behovet av trygghetsskapande insatser.

Har du sett eller hört något?

Tips från medborgare är ofta helt avgörande för att polisen ska kunna kartlägga brottslighet eller se delar och helheter i ett brottsmönster.För tips kan du ringa 114 14 eller tipsa polisen via webben.


Övriga viktiga telefonnummer

Trygghetsfältarna
08 530 611 15

Områdessekreterarnas gruppnummer
08 530 610 25

Stödcentrum för unga brottsutsatta
08 530 610 50

Kris- och samtalsstöd

Kommunen har öppnat ett telefonnummer för kris och samtalsstöd till de medborgare som har behov att prata om det inträffade. Numret är 08-530 623 60 och går till socialtjänstens samtalsmottagning. Numret är öppet 08:00-21:00 onsdag, torsdag och fredag.

Nummer för journalister

08-530 620 40

Andra har även läst