Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn

Nyhet

Sysselsättning enligt SOL får nya lokaler i Tumba

13 maj 2022

Jobb och vuxenutbildning

Torsdagen den 12 maj 2022 invigdes Sysselsättning enligt SoL (socialtjänstlagen), som sedan 2021 är en del av den dagliga verksamheten i Botkyrka kommun, sin nya verksamhetslokal på Dalvägen i Tumba.

Verksamheten aktiverar i dagsläget ett 80-tal deltagare med myndighetsbeslut om insatsen enligt Socialtjänstlagen, samtliga deltagare var inbjudna till torsdagens invigning där nämndordförande
Ing-Marie Viklund (L), klippte bandet.

 – Det är med glädje som vi nu slår upp portarna för nyrenoverade lokalen. Här ser vi fram emot att deltagarna kan träffas, umgås och utvecklas. Sysselsättning för dessa medborgare är viktigt för deras välmående och med denna nya träffpunkt ser vi att vi har mycket goda förutsättningar att ytterligare tillmötesgå deras behov, säger Ing-Marie Viklund (L), ordförande arbetsmarknads- och vuxenutbildnings nämnden.

Ing-Marie Viklund (L), ordförande arbetsmarknads- och utbildningsnämnden

 

Lokalen på Dalvägen kommer huvudsakligen fylla sin mening för skapandeverksamhet, nätverksrelaterade träffar samt för aktiviteter med syfte att stärka samhällsgemenskapen, exempelvis genom digital kunskapsutveckling. Majoriteten av Sysselsättningens aktiviteter kommer, som innan, fortsatt bedrivas runt om i samtliga kommundelar med stort fokus på friskvård och samhällsinkludering.

Andra har även läst