Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn

Nyhet

God badvattenkvalitet vid Solbryggan

29 augusti 2022

Uppleva och göra

Vattnet i Tullingesjön vid Solbryggan är tjänligt för bad. Det visar vattenprover som kommunen låtit utföra under sommaren. Nu kommer en badstege att monteras på bryggan.

Kommunen har låtit utföra badvattenprover i Tullingesjön vid Solbryggan vid tre tillfällen under sommaren, 12 juli, 26 juli samt 9 augusti. Samtliga prover visar att badvattenkvaliteten är god.

– Vi har fått positiva besked om vattenkvaliteten och vi har lyssnat på medborgarnas önskemål om att göra det möjligt att bada från Solbryggan. Därför kommer en badstege att monteras på bryggan, säger Gabriel Melki (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

– Det är mycket glädjande att vattenproverna visar att det går bra att bada vid bryggan. Med en badstege på plats så kommer ännu fler Tullingebor kunna njuta av Solbryggan och vår fina Tullingesjö, säger Ing-Marie Viklund (L), kommunalråd.

Solbryggan invigdes i juli i år och ligger i anslutning till Strandpromenaden vid Tullingesjön i Tullinge. Vid bryggan finns även sittplatser och grill, som kan användas av allmänheten.

Solbryggan är inte en kommunal badplats och bad där sker på egen risk.

Solbryggan, en träplattform i sjön.

Solbryggan invigdes i juli i år.

Andra har även läst