Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn

Nyhet

Eleverna flyttar tillbaka till Broängsskolan

16 juni 2023

Skola och förskola

Nu är det klart att eleverna flyttar tillbaka till Broängsskolan när höstterminen startar. Alla elever kommer få gå på skolans område, en del i skoljpaviljonger som kommer att placeras på fotbollsplan i anslutning till skolan.

I slutet på april fick delar av Broängsskolan stängas, då det vid utökade undersökningar som genomförts inför ett planerat takbyte på skolan, påträffades mikrobiella skador i delar av skolan. Lokalerna där mellanstadie- och högstadieelever går, utrymdes. Dessa elever har fram till sommarlovet fått gå i andra lokaler. Nu pågår renoveringen av skolan och nytt tak kommer att läggas.

-Kommunen arbetar aktivt med att hitta lösningar för att minimera påverkan på skolverksamheten under kommande läsår, säger Lena Myrelid Knöös, fastighetschef på teknik- och fastighetsförvaltningen.

 

Alla elever samlade
Under renoveringen kommer undervisning också att ske i skolpaviljonger som placeras vid skolan. Det blir rejäla klassrum om 55-60 kvadratmeter. I skolpaviljongerna kommer det bland annat att finnas elevskåp, grupprum och toaletter. Skolpaviljongerna kommer att bestå av tre huskroppar i två våningar med slussar emellan. Skolpaviljongerna kommer att placeras på den befintliga 7-spelsplanen för fotboll, vid skolan.

-Ett glädjande besked att vi alla får vara samlade på Broängen igen, som en skola, säger skolans rektor Carina Norberg.

Fotbollsplanerna

I och med att skolpaviljongerna nu placeras på 7-spelsplanen så anlägger kommunen en ny plan i direkt anslutning till skolan, en 5-spelsplan som kommer att vara klar redan under augusti månad. Det blir en fotbollsplan med såväl konstgräs som belysning och staket. Alltså precis i samma höga kvalité som den befintliga 11-spelsplanen. Detta innebär att vi under renoveringsperioden ändå kan erbjuda två spelplaner, en 11-spelsplan och en 5-spelsplan.

-När skolpaviljongerna senare tas bort kan Broängens IP erbjuda tre fotbollsplaner i olika storlekar, med samma höga kvalité, säger Thomas Wiklund, enhetschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Genom ett effektivt samarbete mellan kommunens olika förvaltningar, utbildningsförvaltningen, teknik- och fastighetsförvaltningen och kultur- och fritidsförvaltningen har kommunen som mål att skapa bästa möjliga förutsättningar för alla som påverkas av Broängsskolans renovering.

Presskontakt

Lennart Agén, pressansvarig, Botkyrka kommun

telefon: 073-421 85 00

mejl: lennart.agen@botkyrka.se

Andra har även läst