Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn

Nyhet

Botkyrka kritiska till SL:s förslag om att lägga ner busslinje

27 juni 2023

Stadsplanering och trafik

Förslaget från SL om att såväl lägga ner som att försämra delar av SL:s busslinjer i Botkyrka får skarp kritik från politiskt håll.

– Detta kan innebära katastrof för i första hand många barnfamiljer, framförallt om direktbussarna försvinner, säger Gabriel Melki (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

En skylt för en busshållplats i Stockholm.

Tidigare i våras presenterades förslaget om hur SL-trafiken ska förändras 2024. Bland annat föreslås att direktbussarna till Fridhemsplan, 151 från Norsborg, 743 från Skäcklinge och 745 från Uttran, läggs ner, likaså 350 från Fittja till Ekerö, 722 från Tullinge till Huddinge samt 737 från Tumba till Skärholmen. Ytterligare ett 10-tal busslinjer föreslås försämringar.­

– Det är inte så enkelt som att bara hänvisa till att det finns spårbunden trafik. Botkyrka är en stor kommun och många bor långt från pendel och tunnelbanestationerna, dit gång och cykel inte är möjligt. Då innebär nedlagda busslinjer att man får ta bilen om man har råd, eller att inte åka alls, säger Gabriel Melki (S) ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

I kommunens remissvar har bland annat poängterats att ett minskat utbud av kollektivtrafik kan långsiktigt skada den hållbara utvecklingen.

Pressontakt

Lennart Agén
Pressansvarig, Botkyrka kommun
073-421 85 00

Andra har även läst