Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn
  • Startsida
  • Nyhetsarkiv
  • En sommarhälsning från Emanuel Ksiazkiewicz (S), kommunstyrelsens ordförande

Nyhet

En sommarhälsning från Emanuel Ksiazkiewicz (S), kommunstyrelsens ordförande

05 juli 2023

Uppleva och göra

Jag minns somrarna i Botkyrka som barn. Skrubbsåren efter fotbollsmatcherna på någon av de många grusplanerna – i dag har flera konstgräs. Lövkojans fritidshem i Norsborg, som varje sommar arrangerade läger/kollo för fritidsbarnen. Många gånger på fantastiska Botvidsgården. Piggelin och pommes i kiosken vid Slagstabadet – en av kommunens finaste badplatser. Botkyrkas somrar är på många sätt oslagbara.

Kommunstyrelsens ordförande, Emanuel Ksiazkiewicz (S), ler i solen en sommardag.

Emanuel Ksiazkiewicz (S), kommunstyrelsens ordförande

Jag är glad över att mina barn också får uppleva sommaren i Botkyrka. Vi turnerar och utforskar kommunens många lekparker. Fittja äng är min dotters favorit. Barnen svalkar av sig i plaskdammen, balanserar i lekparken. Min son tycker bäst om lekparken bakom S:t Georgis kyrka.

Vår familj cyklar gärna vid Hamra gård. Vi stannar till och hälsar på kossorna i hagen. Ibland har vi otur: den stora silon är öppen, och vinden för med sig lukten över ängarna. Men det är nästan så att vi lärt oss uppskatta den.

Botkyrka är och ska vara en plats för barn och unga. Vi måste värna det. 2023 är ett tufft år för många i Botkyrka. Lågkonjunkturen, stigande matpriser och räntor gör att allt för många har svårt att få ihop vardagen och ekonomin. En pommes och en piggelin på stranden kan vara en utgift för mycket för många familjer.

Jag är glad över att mina barn också får uppleva sommaren
i Botkyrka.

Emanuel Ksiazkiewicz (S), kommunstyrelsens ordförande

Botkyrka är en pärla på sommaren – oavsett vad vi har i plånboken ska varje invånare få erfara det. Alla våra barn och unga ska få sommarlov som de med glädje kommer att berätta om för sina barn. Därför är jag extra stolt över alla aktiviteter föreningslivet och kommunen arrangerar för barn i alla åldrar. På sommaren blomstrar föreningslivet.

Hela kommunen sluter upp för att göra det så roligt och bra som möjligt för våra unga. Gratis aktiviteter och massor av prova på-verksamheter erbjuds: bada i Slagsta, låna sportutrustning på fritidsbanken i Tumba, vandra i vackra Lida i Tullinge. Så passa på att utforska Botkyrka!

Då är det också så bra att SL-kortet numer är gratis för unga. Det finns massor att göra för alla i Botkyrka. Men just i år vill jag slå ett slag för Barnens Botkyrka.

Önskar dig en underbar, minnesvärd sommar!

Emanuels tre sommartips:

1. Bada – helst varje dag

Slagstabadet och Broängsbadet är
oslagbara favoriter.

2. Äta våfflor!

Det blir många våfflor på Klockargården för familjen och mig.

3. Besöka Skyttbrinks utegym

Behöver verkligen komma igång med träningen…

Sommarguiden 2023

Vill du ha mer tips på vad du kan hitta på i Botkyrka i sommar? Spana in årets sommarguide.

Andra har även läst