Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn

Nyhet

Norsborgsdagen lockade besökare i alla åldrar

21 augusti 2023

Uppleva och göra

I lördags var det dags för Norsborgsdagen. Det blev en välbesökt festival med många aktiviteter och scenuppträdanden, mycket tack vare ett starkt lokalt engagemang.

Tre män som står bredvid varandra framför en paviljong

Från vänster Norsborg FC:s ordförande Gabriel Shamoun, kommunstyrelsens ordförande Emanuel Ksiazkiewicz och Milad Shamoun från Norsborg FC.

Det var en god stämning i folkvimlet i Vallmoparken mitt bland bostadshusen i Norsborg. Med hoppborgar, mat, musik, tävlingar och scenuppträdanden med mera var det ett evenemang som passade de flesta.

Norsborgsdagen arrangeras gemensamt av kommunen, föreningar, företag och bostadsbolag. I år har fotbollsföreningen Norsborg FC haft huvudansvaret för genomförandet.

– Norsborgsdagen står för respekt, glädje och gemenskap, här samlas människor i alla åldrar från barn och ungdomar till pensionärer. Vi är många som samarbetar kring dagen och det skapar en sammanhållning, säger Gabriel Shamoun, ordförande i Norsborg FC.

Kommunstyrelsens ordförande Emanuel Ksiazkiewicz (S) tog i sitt tal också upp gemenskapen och vikten av att arbeta tillsammans. Han lyfte fram de pågående satsningarna på den nya Eleonoraskolan och på nya förskolor och bostäder i området. Men det räcker inte med kommunens insatser:

– Vi måste tillsammans driva utvecklingen i Hallunda-Norsborg, betonade Emanuel Ksiazkiewicz.

Arrangörer av årets Norsborgsdag var Norsborg FC, Botkyrka kommun, Botkyrkabyggen, fastighetsbolaget Balder, Norsborgs centrum, Hallunda centrum och Rozana Supermarket. Utöver dessa medverkade flera andra föreningar och aktörer med olika aktiviteter och uppträdanden.

Norsborgsdagen har arrangerats tre gånger tidigare: 2015, 2016 och 2022. Avsikten är att dagen ska bli årligen återkommande.

Andra har även läst