Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn

Nyhet

Ställ bilen på onsdag

16 september 2023

Stadsplanering och trafik

Lämna bilen hemma på onsdag 20 september för klimatets skull. Genom att variera dina resor bidrar du till minskad klimatpåverkan. Att cykla eller promenera i stället för att åka bil kortare sträckor är både klimatsmart och billigt. Kollektivtrafik och samåkning är andra klimatsmarta alternativ.

Europeiska Mobilitetsveckan

Europeiska mobilitetsveckan är ett europeiskt initiativ som genomförs varje år 16-22 september för att underlätta och uppmuntra till klimatsmarta resor och transporter. Botkyrka deltar i veckan tillsammans med flera tusen andra europeiska kommuner.

Mobilitetsveckan i Botkyrka

Ställ bilen på onsdag

På onsdag 20 september siktar vi på att så många som möjligt i Botkyrka lämnar bilen hemma och väljer ett annat sätt att resa. Du behöver inte sluta åka bil helt för att bidra till positiv klimatpåverkan. Genom att variera dina resor gör du skillnad.

Gratis cykelservice

Onsdag 20 september bjuder vi dig på gratis cykelservice och enklare cykelreparationer utanför kommunhuset på Munkhättevägen 45 i Tumba. Våra cykelreparatörer finns på plats mellan kl. 12 och 18.

Specialpris i cykelgaraget

Om du tecknar nytt abonnemang i cykelgaraget i Tullinge mellan 16 och 22 september får du de första 30 dagarna gratis. Därefter kostar abonnemanget 80 kr per 30-dagarsperiod. Du som redan har ett abonnemang får 30 dagar för halva priset.

Snabbfakta om resor i Botkyrka

  • Botkyrka har cirka 220 km cykelvägar
  • En tredjedel av resorna i kommunen sker med kollektivtrafik
  • Fem procent av resorna sker med cykel
  • Hälften av resorna sker med bil
  • 38 procent av bilresorna är kortare än 5 km och 25 procent är kortare än 3 km.
Europeiska mobilitetsveckan 2023

Under mobilitetsveckan 16-22 september pågår aktiviteter runt hela Europa för klimatsmartare resande.

Res klimatsmart

Läs mer och få tips om klimatsmart resande på Energirådgivnings webb.

Andra har även läst