Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn

Nyhet

Examensdag för tio nya undersköterskor

20 december 2023

Stöd, omsorg och familj

Utbildningen till undersköterska, som sker på S:t Botvids gymnasium, tar cirka 1,5 år och omfattar vårdämnen, samhällskunskap och svenska. Eleverna har bedrivit sina studier på betald arbetstid en dag per vecka, parallellt med sitt ordinarie arbete inom vård- och omsorgsförvaltningen.

Femton glada personer på gruppfoto, med diplom, blommor och presenter

Glada nya undersköterskor

Det var väldigt glada och nöjda studenter som i går firades och fick sina examensbevis.

En strålande glad ny undersköterska är Atiq Haris på Akvarellens hemtjänst i Tullinge.

– Jag tycker att utbildningen har varit jättebra. Den ger mig en bra grund i mitt arbete. Jag känner mig tryggare i mina arbetsuppgifter efter att ha gått utbildningen, och kan ge bättre service till våra äldre. Tack alla chefer för att ni ville satsa på oss!

Fernando Sepulveda, som arbetar på Bergbackens gruppbostad, var äldst på utbildningen. Hur känner du idag?

– Jag är jättestolt, och känner mig trygg i att ha klarat utbildningen. Den ger en fin bekräftelse av min kunskap efter flera år i yrket. Med titeln undersköterska tror jag också att förtroendet för mig kommer att öka från brukare och deras anhöriga.

– Hela upplägget med utbildningen kändes väldigt proffsigt. Lärarna var hårda men bra! Det är en extra utmaning att plugga som vuxen, med familj och jobb som skall hinnas med, det var tufft ett tag.

Atiq Haris

Atiq Haris

Fernando Sepulveda

Fernando Sepulveda

Andra har även läst