Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn

Nyhet

Rekordmånga nomineringar till Årets pedagog

16 maj 2024

Skola och förskola

Botkyrka kommun delar varje år ut priset Årets pedagoger till anställda som har haft stor betydelse för barn, elever och verksamhet. Priset ska lyfta fram pedagoger som är goda förebilder och inspiratörer.

902 nomineringar till Årets Pedagog 2024

I år blev det 902 nomineringar till Årets pedagog vilket är rekord.

Sista dagen för årets nomineringsperiod var den 15 maj och det har kommit in 902 nomineringar, vilket är ett rekord! Vinnarna kommer att presenteras under hösten.

Gennet Sätherlund Kvalitetcontroller på utbildningsförvaltningen säger ”Tack alla elever för ert fantastiska engagemang i valet av Årets pedagog.”

Den stora mängden nomineringar visar på uppskattning och engagemang från elever, vårdnadshavare och kollegor. En jury bestående av kvalitetsenheten på utbildningsförvaltningen och rektorer tar de nominerade vidare genom 5 steg. I det sista steget får de nominerade ett mail som berättar att de har gått vidare till slutomgången. I det sista steget så utser vår Utbildningsdirektör och Utbildningsnämndens ordförande vinnarna av Årets pedagog. Vinnarna får under hösten 2024 ett överraskningsbesök i sin verksamhet och sedan en inbjudan till prisceremoni och tilldelas 10.000 kronor.

Fakta

Årets pedagoger är en utmärkelse som utbildningsnämnden i Botkyrka instiftade 2019. Priset ska lyfta fram kommunanställda pedagoger som goda förebilder och inspiratörer. Pedagoger kan nomineras till priset av vårdnadshavare, kollegor, chefer eller elever. En jury utser vinnarna enligt kriterier som beslutats av utbildningsnämnden. Utöver äran får pedagogerna 10 000 kronor i prispengar.

Tidigare pristagare

2023

Linda Nordgren, förskolan Kärrspiran

Charlotte Westman, Björkhaga skola

Hazal Demirel, Hammersta skola

Se filmerna om dem här.

2022

Lotta Adelöw, förskolan Nova

Rebecka Beran, Tumba gymnasium

2021

Ulrika Alström, förskolan Sollidens

Monica Eriksson, Grindtorpsskolan

Camilla Olofsson, Falkbergsskolan

2020

Max Romell, Tumba gymnasium

Lena Sundqvist, Eklidsskolan

2019

Jessica Krebs, Broängsskolan

John Pettersson, Skyttbrinks gymnasium

Årets pedagoger 2023

Utmärkelsen ”Årets pedagoger 2023” gick till Linda Nordgren, förskolan Kärrspiran, Charlotte Westman, Björkhaga skola och Hazal Demirel, Hammersta skola. Det ärofyllda priset delades ut i samband med en lunch vid Sturehovs slott.

Andra har även läst