Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn

Nyhet

Lyckat EU-mingel på Karsby International School

31 maj 2024

Kommun och politik

Minglet, som anordnades av elevrådet var väldigt uppskattat av såväl elever som representanter från Botkyrka kommun och politiska partier.

Adama Ceesay och Lisa Masberg står tillsammans med rektor Eva-Lotta Duhlin under en båge med gula och blå ballonger och EU-flaggor

Elevrådsrepresentanterna Adama Ceesay och Lisa Masberg tillsammans med rektor Eva-Lotta Duhlin

– Den bästa EU-tillställningen vi varit på, sade representanter från SSU efter att ha deltagit i minglet, som anordnades av skolans elevråd med Wivian Gabriel och skolkurator Nilva Johanen i spetsen.

Smakprover på EU-länderna

Skolans niondeklassare har under en tid gjort arbeten kring EU och de olika medlemsländerna. Resultaten presenterades under dagen. Det bjöds också på smakprov av klassisk mat och fika från de olika länderna och Elevrådet anordnade EU-frågetävlingar med priser till vinnarna. Lina Masberg, medlem i Botkyrkas ungdomsfullmäktige och elevrådsrepresentant på skolan, höll i en kortare presentation av EU och berättade om sin resa till Bryssel:

– Jag är så tacksam för möjligheten att få resa till Bryssel och dela med mig av erfarenhet och inspiration till mina skolkamrater sade hon.

Bord med smakprover på mat och fika från de olika länderna och med redovisninger av niondeklassarnas arbeten (fakta om olika EU-länder visas på en skärm runt bordet)

Både arrangörer och deltagare helnöjda med EU-minglet

Representanter från Miljöpartiet, SSU:s ungdomsförbund Stockholm och Tullingepartiet kom för att delta under dagen. På plats för att mingla med skolans elever fanns också Botkyrka kommuns barnombudsman, Natsnet Kiflemariam och områdesstrateg Parvaneh Sharafi.

– Så otroligt bra arrangerat av eleverna och skolans viktiga personal! Ett mycket gott exempel på att praktisera elevers/barns rättigheter. Det var en ära att få delta och samtala med dem på plats, sade Natsnet. Parvaneh fyllde i:

– Ja, det var ett nöje att vara med och träffa era underbara elever, som är stolta över sin skola och känner en stark gemenskap där. Dagen har skänkt mig glädje och positiv energi.

Dagen genomsyrades av ett samarbete inom skolan och med Sevgi Zengin, demokratiutvecklare på kommunen. Eva-Lotta Duhlin, rektor på Karsby International School var väldigt stolt:

– Vilken fantastisk tillställning idag! Förutom att den var grymt fin, rolig, uppskattad och god så är den ju så viktig!

Nilva och Wivian, som var initiativtagare till dagen, var också nöjda med resultatet:

– Vilken eftermiddag! Vi är så stolta över våra elever och tacksamma för alla som kom och förgyllde dagen!

 

Gruppbild på Sevgi Zengin, Natsnet Kiflemariam, Wivian Gabriel, Parvaneh Sharafi, Adama Ceesay och Nilva Johanen

Sevgi Zengin, Natsnet Kiflemariam, Wivian Gabriel, Parvaneh Sharafi, Adama Ceesay och Nilva Johanen

Andra har även läst