Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn

Nyhet

Vi är på Järvaveckan – kom och hälsa på!

31 maj 2024

Kommun och politik

Botkyrka kommun är på plats under Järvaveckan för första gången. Kom och hälsa på i vårt tält och ta del av massor av roliga aktiviteter!

Botkyrka bjuder på en full aktivitetslista under Järvaveckan på Spånga IP. Under fredagen mellan 16.30 och 18.00 är lärare från Cirkus Cirkör på plats och ger besökare chansen att utmana sig själva och sina cirkustalanger!

Dessutom kan du under hela dagen skapa din egna kylskåpsmagnet eller pin i vårt tält. På våra skärmar kommer du kunna se unika berättelser skapade av unga Botkyrkabor i konstprojektet "Hemma i Botkyrka".

Och för alla kreativa håller vår konstworkshop öppen på lördagen mellan 13.00 och 18.00. Där kan du måla och skapa tillsammans med konstnären och konstpedagogen Saadia Hussein!

Se vårt seminarium här

Förutom våra aktiviteter höll vi även ett seminarium under fredagen om varför kultur och fritid är en viktig motor för att driva samhällsutvecklingen. Du kan se det i efterhand via videospelaren här ovan. Information om seminaret hittar du nedan.

Seminarium: Den bortglömda kraften – samhällsutveckling börjar hos den kreativa människan

Samhället är beroende av kreativa människor. Genom kultur, idrott och andra meningsfulla fritidsaktiviteter kan människor utvecklas, bli starkare, friskare och mer kreativa. Genom att rusta individer med kreativa färdigheter stärker vi hela samhället, särskilt i eftersatta områden.

Hur kan kommunen rusta sina invånare med kreativitet och tillsammans arbeta för att skapa förutsättningar för ett bättre samhälle. Vi visar kraften i meningsfulla fritidsaktiviteter, samarbete, ungdomars kreativitet och Botkyrkabornas engagemang.

Moderator:

Silvia Kakembo

Paneldeltagare:

  • Helena Hellström, kultur- och fritidsdirektör på Botkyrka kommun.
  • Brandy Sanchez, 22 år, född och uppväxt i Botkyrka. Tidigare besökare av kommunens unga vuxna verksamhet Ung 1619. Arbetar idag som Dj och som ungdomscoach på Ung 1619 där hon håller i utbildningar för andra unga samt coachar. Initiativtagare till festivalen Botkyrka Summer Blast en festival av unga för unga som äger rum en gång om året på sommaren.
  • Sophie Sainabou Njie, 17 år, född och uppväxt i Botkyrka. Aktiv besökare och deltagare av den kommunala unga vuxna verksamheten Ung 1619. Studerar och rekryterades nyligen till Expressens Tic-toc redaktion där hon fått jobb (en direkt effekt av hennes medverkan i projektet ”Hemma i Botkyrka”.
  • Jennifer Jerez, enhetschef för Ung 1619. Initiativtagare och ansvarig för ”Hemma i Botkyrka”.  Leder kommunens verksamhet som vänder sig till unga vuxna där vi arbetar med kultur som verktyg för att få unga ut i samhället till antingen studier eller jobb.

Andra har även läst