Innergård. Liten dekorationsbild.

Tornet har ritats av Norconsult AB. Foto: Tobias Fischer.

Tornet vård- och omsorgsboende

På Tornets vård- och omsorgsboende i Norsborg samsas varm hemkänsla med klimatsmarta och högteknologiska lösningar.

Ljusa lägenheter med den senaste utrustningen

Tornet har 54 lägenheter, varav extra många är demensplatser. På varje våningsplan finns också lägenheter förberedda för parboende.

Lägenheterna är ljusa med stora fönster och fransk balkong. Badrummen är utrustade med höj- och sänkbara toalettstolar, handfat och duschar, samt starka välplacerade handtag som gör att den boende självständigt kan klara sin hygien eller få sin hjälp av en personal istället för två. Även annan inredning är tillgänglighetsanpassad, som till exempel trinettkök som kan användas av rullstolsburna, och hatthyllor som går att ställa in efter varje boende individuellt. Alla lägenheter har moderna larm, internetuppkoppling och förberett för taklyft.

Spa-avdelning, sällskapsutymmen och restaurang

På varje avdelning finns gemensamma kök och vardagsrum. Sällskapsutrymmena är vackert inredda i nymodern 50-talsstil, med utgång till stora altaner med gott om plats för att rulla ut såväl sängar som rullstolar. Det finns också en spa-avdelning med höj- och sänkbart badkar och taklyft för de med stora rörelsehinder. I bottenplan finns kiosk och restaurang. All mat lagas på Tornet.

Ljuskonst och Sinnenas trädgård

Även utomhus har man lagt stor vikt vid att skapa en lugn, vacker och harmonisk miljö. Vid den L-formade 3-4 våningsbyggnaden kommer en "sinnenas" trädgård anläggas, med rabatter, slingriga gångvägar, paviljong och små uterum i grönskan. Det blir en mängd olika växter och blommor, och pallkragar i bekväm höjd där de äldre kan odla tillsammans med personalen.

Trädgården, restaurangen på bottenplan och de gemensamma utrymmena på boendet får ljuskonstverk av konstnären Sascha Huber.

Klimatsmart

150 kvadratmeter solpaneler på taket försörjer lägenheter och restaurangköket med varmvatten. Byggnaden har det senaste inom isolering vilket ger en extremt låg energiförbrukning.

Ät lunch på Tornets restaurang!

Öppet: alla dagar klockan 11–13
Två lunchalternativ varje dag. Sallad, bröd och kaffe ingår. Pensionärer 45 kronor, övriga 50 kronor.
Se menyn vecka för vecka under Relaterade dokument här intill.

Kontakt
Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 september 2017
Omsorg & socialt stöd