Störningsinformation:
Eldningsförbud i Stockholms län
Dölj meddelande

Misstanke om att en kompis far illa

Något är inte bra. Din kompis mår dåligt och behöver hjälp. Du kan vända till oss på socialtjänsten för att prata eller be om råd. Vår uppgift är att arbeta för barn och unga som behöver hjälp och skydd. Du behöver inte säga ditt namn, vi svarar ändå.

Din kompis kanske behöver hjälp

Det kan finnas olika anledningar till varför du är orolig för en kompis. Du kanske märker att din kompis kräks varje gång ni har ätit eller att kompisen skadar sig själv. Du kanske misstänker att han eller hon håller på med något kriminellt eller tar droger. Eller så anar du att det händer otäcka saker hemma hos kompisen eller att han eller hon blir mobbad i skolan.

Du kan alltid ringa och fråga

Om du oroar dig så prata med någon vuxen som du har förtroende för. Du kan alltid ring oss på socialtjänsten för att ställa frågor eller be om råd. Om du inte vill berätta vem du är behöver du tänka på att dölja numret du ringer från.

Soc ger stöd till barn, unga och deras familjer

Mottagningen för barn och unga tar emot telefonsamtal från barn, unga och vuxna som är oroliga för att barn far illa av något skäl. Vårt uppdrag är att stödja barnet eller den unge och deras familj för att hjälpa dem klara av sin situation.

Ibland finns det anledning att göra en utredning av hur ett barn eller en ung person har det. En utredning görs för att vi inte ska missa något som är viktigt för barnet eller den unge ska få bra hjälp och det stöd som han eller hon och familjen har rätt till.

Kontakt
Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 september 2017
Omsorg & socialt stöd