Störningsinformation:
Eldningsförbud i Stockholms län / Fire Ban in Stockholm County
Dölj meddelande

Om du behöver någon att prata med

Det kan finnas många anledningar till att man behöver någon att prata med. Du kanske har det jobbigt hemma, i skolan eller på din fritid, eller vill prata om din hälsa eller hur det känns inuti.

Det kan handla om små som stora saker

Om det är något som oroar dig eller som inte känns bra så försök prata med någon vuxen som du har förtroende för. Du kan prata med någon på skolan eller inom socialtjänsten.

Du har rätt att bli lyssnad på och att få stöd och hjälp om du behöver. Du behöver inte säga vem du är när du ringer, vi svarar ändå.

Elevhälsan på din skola

På skolan finns skolsköterska och kurator som du kan vända dig till. De kan också hjälpa dig hitta andra sätt att få stöd eller hjälp. Kontaktuppgifter hittar du på din skolwebb.

Områdessekreterare

På skolan eller genom elevhälsan kan du få kontakt med oss områdessekreterare som arbetar för socialtjänsten. Du kan prata med oss om vad du vill, hur du har det på din fritid eller i skolan, om alkohol, spel eller relationer. Vi finns för att ge dig, och ibland din familj, stöd och hjälp. Läs mer om oss områdessekreterare här. Vi finns också på Facebook; Områdessekreterare i Botkyrka.

Ungdomsmottagningen, för dig mellan 13 och 22 år

När man behöver få prata med någon i lugn och ro kan Ungdomsmottagningen vara ett bra ställe. Du kan prata med oss om vad du vill. Det kan handla om dig själv eller någon du känner som du oroar dig för. Vi pratar om allt från problem, känslor och ätstörningar till frågor om relationer och sex. Mejla eller ring vår telefonsvarare så kontaktar vi dig så snart vi kan. Läs mer om Ungdomsmottagningen här.

Mottagningen för barn och unga 0-20 år

Du kan alltid kontakta oss som arbetar på mottagningen för barn och unga. Läs mer om Mottagningen för barn och unga 0-20 år på sidan Om du har det jobbigt. Om det är någon annan du ska prata med så hjälper vi dig hitta rätt.

Akut hjälp

Om din situation är akut så finns information om vart du kan ringa här: Akut hjälp för barn och unga.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 22 november 2017
Omsorg & socialt stöd