Störningsinformation:
Eldningsförbud i Stockholms län / Fire Ban in Stockholm County
Dölj meddelande

Om du gjort något kriminellt

Har du begått en kriminell handling? Av olika skäl kan man hamna i situationer som leder till att man på något sätt bryter mot lagen.

Kriminalitet kan handla om många olika saker. Att röka cannabis är till exempel kriminellt. Har du problem med alkohol eller droger kan det göra att du hamnar i situationer då du begår en kriminell handling.

Socialtjänsten kan hjälpa dig på många sätt beroende på vad just du behöver. Ett första steg för dig kan vara att kontakta socialtjänsten. Vi finns på flera ställen i Botkyrka. Ungdomsmottagningen finns i Hallunda och områdessekreterare som arbetar för socialtjänsten finns på skolor, fritidsgårdar och andra ställen. På miniMaria​ kan du få hjälp med alkohol, droger och spel och problem som har med beroende och missbruk att göra. Till höger hittar du kontaktuppgifterna till mottagningen för barn och unga 0-20 år som finns i Hallunda och i Tullinge.

Du behöver inte säga vem du är, vi svarar ändå.

Vilken hjälp kan man få från socialtjänsten?

Det beror på din situation och vad du behöver. Först behöver vi pratas vid. Du kanske vill ringa till oss utan att berätta vem du är. Om och när vi talats vid eller träffats för att prata igenom hur du har det, kommer vi fram till vad du behöver och hur vi ska gå vidare för att du ska få det bättre. Vad vi kommer överens om beror på din situation och vad som är viktigt för dig. ​​

På sidan Om du har det jobbigt kan du läsa mer om vilken hjälp du kan få från Mottagningen för barn och unga.

Kontakt
Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 september 2017
Omsorg & socialt stöd