Störningsinformation:
Totalt eldningsförbud i Stockholms län
Dölj meddelande

Grupper för barn som har föräldrar som separerat

Skilda världar

Bilden visas med tillstånd av BRIS. Skilda världar bygger på en metod som BRIS utarbetat.

Föräldrarnas separation är en stor omställning för barnen. När de vuxna har behov av att prata vänder de sig till andra vuxna. Men vem pratar barnen med?

I Botkyrka finns gruppverksamheten "Skilda världar". Grupperna är för barn med föräldrar som bor på olika håll eller som håller på att separera. Personal från familjerätten håller i grupperna.

Barnen får träffa andra barn i samma situation

I gruppen får barnen dela med sig av tankar och upplevelser i samband med föräldrarnas separation, t.ex. hur det är att ha två hem, hur man klarar förändringar, vad som kan kännas jobbigt men också vad som är positivt med att föräldrarna inte längre bor tillsammans.

Träffarna ger barnet stöd

På träffarna som är efter skoltid så gör vi saker som att rita och leka. Vi pratar tillsammans om barnens situation. Syftet med träffarna är att barnet ska få möjlighet att:

  • att träffa andra barn i liknande situation
  • att prata om hur livet ser ut och hur de känner sig
  • att arbeta med att stärka sin självkänsla
  • att öka barnens medvetenhet om sina egna behov

Gruppträffarna är för barn mellan 7-12 år och som har föräldrar som separerat eller skilt sig. Vi träffas i två timmar en gång i veckan, cirka 10 gånger.

Vill du anmäla ditt barn till gruppverksamheten Skilda världar, skicka in din intresseanmälan via vår e-tjänst.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Det går också bra att kontakta oss på familjerätten om du vill veta mer.

Telefon: 08-530 617 01
Telefontider:
Måndagar, onsdagar och torsdagar 08.30-09.30 samt 13.00 -14.00
Tisdagar 13.00-14.00
Fredagar 08.30-10.30

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 juni 2018
Omsorg & socialt stöd