Störningsinformation:
Eldningsförbud i Stockholms län / Fire Ban in Stockholm County
Dölj meddelande

Tommy

Tommy har haft kontakt med IPS under cirka 2 år. För två år sedan fick han stöd utifrån IPS-metoden. Idag arbetar han på ett sjukhus i Stockholm.

Vad har varit speciellt bra i kontakten med studiespecialisten, Tommy?

– Den första fördelen har varit att man får mycket information om olika utbildningar och vilka möjligheter man har som student. Sedan tycker jag att det har funkat väldigt bra med mina studier. Vi har fått mycket stöd i form av handledning och har vi varit på många studiebesök på olika företag och fått koll på vilka framtida möjligheter som finns i arbetslivet.

Hur är ditt liv idag, Tommy?

– Jag har börjat jobba på ett sjukhus i Stockholm och jag trivs väldigt mycket. Nu fokuserar jag på det positiva och ser på livet från den ljusa sidan. Jag tycker att det bästa med mitt jobb är att man jobbar väldigt nära människor. Man känner att man gör nytta.

Hur ser din framtid ut och hur känner du för det, Tommy?

– Framtiden ser väldigt ljus ut. Det beror framför allt på att jag nu vet vilka möjligheter jag har på arbetsmarknaden. Jag satsar därför först och främst på mina styrkor och erfarenheter som jag har fått under min studietid. Jag kan säga att min framtid är full av möjligheter.

Arbetsspecialisten stöttar

– Jag jobbar väldigt olika beroende på vem jag ska stötta, berättar arbetsspecialisten inom socialpsykiatrin. Det beror på personens egna önskemål och tidigare erfarenheter. I början pratar vi igenom vad personen vill, och vad vi behöver göra för att nå målet. Senare kan det handla om praktiska saker att jag är med på arbetsplatsen några dagar i början, eller något helt annat. Brukaren styr hur insatsen och samarbetet ska se ut berättar arbetsspecialisten.


Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 november 2017
Omsorg & socialt stöd