Störningsinformation:
Eldningsförbud i Stockholms län
Dölj meddelande

Aktiviteter och mötesplatser

Du som har en psykisk funktionsnedsättning kan få sysselsättning och dagliga aktiviteter som är anpassade efter dina behov och förutsättningar. Aktiviteterna utformas ska vara meningsfulla, utvecklande och som ger dig möjligheter till gemenskap.

Hos oss kan du som saknat sysselsättning en tid, få stöd att komma igång eller prova något nytt. Du kan delta i studiecirklar, prova på olika hantverk eller öka dina kunskaper i data. Det finns också möjlighet att få arbetsrehabilitering. Vi utför uppgifter som trädgårdsarbete och lägenhetsunderhåll åt medborgare och andra verksamheter i kommunen. Du kan vara med och laga mat och äta tillsammans och delta i gemensamma utflykter.

Verksamhet för dig mellan 19 och ungefär 30 år

I den här verksamheten ges du möjlighet att träna upp dina färdigheter genom att göra olika saker tillsammans med andra och med stöd av en handledare. Vi gör utflykter och studiebesök på exempelvis folkhögskolor, arbetsförmedling, företag och bibliotek.

Mötesplatser

Bryggan på Mimersvägen i Norsborg är en öppen träfflokal för dig som har psykisk funktionsnedsättning. Här är du välkommen att fika och äta tillsammans med andra. Vi gör utflykter, tar promenader och har friskvårdsaktiviteter som vattengympa, gympa, styrketräning. På Bryggan kan du arbeta med sömnad, måleri och konsthantverk eller matlagning och delta i friskvårdsaktiviteter

Axet på Sadelmakarvägen i Tullinge är en kamratförening. Vi har en produktionsinriktad verksamhet och hos oss finns möjligheten att få bra sysselsättning. Vi utför olika typer av beställningsarbete såsom hantverk, flyttar, skogsarbeten och vedhantering.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 december 2017
Omsorg & socialt stöd