Störningsinformation:
Eldningsförbud från torsdag 13 augusti kl. 12.
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Tornet vård- och omsorgsboende

Glad äldre man i armkrok med kvinnlig omsorgspersonal. Utomhus. Foto

Foto: Tobias Fischer

På Tornets vård- och omsorgsboende i Norsborg samsas varm omsorg med klimatsmarta och högteknologiska lösningar.

Ljusa lägenheter med den senaste utrustningen

Tornet har 54 lägenheter. På varje våningsplan finns också lägenheter förberedda för parboende. Lägenheterna är ljusa med stora fönster och fransk balkong. Badrummen är utrustade med höj- och sänkbara toalettstolar, handfat och duschar. Även annan inredning är tillgänglighetsanpassad, som till exempel trinettkök som kan användas av rullstolsburna, och hatthyllor som går att ställa in individuellt.

Personal

På Tornet finns personal på plats dygnet runt. De boende har också tillgång till sjuksöterska, dietiskt, sjukgymnast, arbetsterapeut och läkare vid behov.

Aktiviteter

På Tornet ordnas en rad gemensamma aktiviteter. Tornet har också en el-cykel som de äldre kan ta en tur med tillsammans med personalen, anhöriga eller andra medborgare som gått utbildning till cykelförare.

Spa-avdelning, sällskapsutymmen och restaurang

På varje avdelning finns gemensamma kök och vardagsrum. Sällskapsutrymmena är vackert inredda i nymodern 50-talsstil, med utgång till stora altaner med gott om plats för att rulla ut såväl sängar som rullstolar. Det finns också en spa-avdelning med höj- och sänkbart badkar och taklyft för de med stora rörelsehinder. I bottenplan finns kiosk och restaurang. All mat lagas på Tornet.

Ljuskonst och Sinnenas trädgård

I trädgården finns rabatter, slingriga gångvägar, ett inglasat uterum samt pallkragar i bekväm höjd där de äldre kan odla tillsammans med personalen. Trädgården, restaurangen på bottenplan och de gemensamma utrymmena på boendet har ljuskonstverk av konstnären Sascha Huber.

Klimatsmart

150 kvadratmeter solpaneler på taket försörjer lägenheter och restaurangköket med varmvatten. Byggnaden har det senaste inom isolering vilket ger en extremt låg energiförbrukning.

Adress/Hitta hit
Adress (karta)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tomtbergavägen 361
145 76 Norsborg
Telefon boendegrupper/avdelningar
Kontakt enhetschef

Åse Grahn, enhetschef
telefon: 070-886 14 55
e-post: åse.grahn@botkyrka.se

Renita Åström, tf enhetschef
telefon: 070-187 01 95
e-post: renita.astrom@botkyrka.se

Ät lunch på Tornets restaurang

Öppet: alla dagar klockan 11–13
Två lunchalternativ varje dag. Sallad, bröd och kaffe ingår. Pensionärer 50 kronor, övriga 55 kronor. Se meny längre ner.

Tornets restaurang är tillfälligt stängd

Botkyrka kommun har beslutat om försiktighetsåtgärder som rör verksamheter inom vård och omsorg, utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer rörande Corona-viruset. Syftet är att begränsa smittspridning och skydda sårbara medborgare.

Det innebär att hjälp från Tornets restaurang ständer från och med nu fram till den 30 april eller tills annan information ges.

Med gemensamma krafter kan vi bidra till att minska smittspridningen. Stort tack för ditt samarbete!

Läs mer om hur Botkyrka kommun arbetar med anledning av Corona-viruset på botkyrka.selänk till annan webbplats

Skriv ut
Senast uppdaterad: 25 maj 2020
Omsorg & stöd