Stäng meddelande

Här är utförarna av hemtjänst

Bild

I september kan du som har rätt till hemtjänst välja mellan fem utförare: fyra privata hemtjänstföretag eller Botkyrka kommuns hemtjänst. Avgiften är densamma vilken hemtjänst du än väljer, och du får samma stöd enligt ditt biståndsbeslut.

De här utförarna kan du välja mellan:

Samtliga utförare ger hemtjänst till medborgare i hela Botkyrka kommun. Utförare i privat regi ger stöd mellan klockan 07 och 23. Insatser mellan 23 och 07 utförs av Botkyrka kommuns hemtjänst. Läs mer om vilka krav som ställs på utförarna.

Fler valmöjligheter med tiden

Vi är noga med att du ska få bästa möjliga omsorg, vilken hemtjänst du än väljer. Vi bygger därför ut valmöjligheterna stegvis för att säkerställa kvaliteten. Det innebär att du i september har möjlighet att välja utförare av hemtjänst, men att du kanske inte får det val du gjort på en gång, utan får ställa dig i kö. Här svarar omsorgsdirektör Petra Oxonius på några frågor om ökad valmöjlighet.

När får jag välja?

I september får du som har beviljats hemtjänst mer information om valet i din brevlåda och en valblankettt. I januari kan du få stöd från den hemtjänst du själv har valt.

Måste jag välja?

Nej, du behöver inte bestämma dig på en gång, utan kan välja när det passar dig. Väljer du inte, får du hjälp av den hemtjänst som har ledigt utrymme.

Här kan du ta del av fler frågor och svar om ökad valmöjlighet.

Vill du veta mer?

Ring 070-239 02 81 så berättar vi om dina möjligheter att välja och svarar på dina frågor. Du kan också kontakta oss via valmojlighet.hemtjanst@botkyrka.se. Du når oss måndag-torsdag 8-16 och 8-14 på fredagar.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 juni 2020
Omsorg & stöd