Störningsinformation:
Störningar i e-tjänsten för bygglov 30 januari
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Stödcentrum för unga brottsutsatta

Barn, ungdomar och unga vuxna som har utsatts för våld eller något annat brott, kan få stöd och hjälp. De kan kontakta elevhälsan, någon vuxen på skolan eller oss i socialtjänsten. Vi finns till för dem.

Stödcentrum för unga brottsutsatta

Du som är 12-21 år och har blivit utsatt för brott eller sett ett brott, kan få stöd av oss på stödcentrum för unga brottsutsatta. Det är gratis, frivilligt och du kan vara anonym. Brottet behöver inte vara polisanmält för att du ska ha rätt till stöd. Har du fyllt 21 år ska du söka stöd hos Brottsofferjourenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.  

Vi erbjuder bland annat stödsamtal. Det är vanligt att den som drabbas av brott påverkas på olika sätt. Du kan bli arg, ledsen och rädd. Det kan vara svårt att koncentrerar sig i skolan och du kanske tappar lusten att träffa kompisar.

Vi kan ge stöd i kontakterna med Polis, åklagare och försäkringsbolag. Vi kan hjälpa dig att få svar på frågor som "Vad händer med polisanmälan? Hur går en rättegång till?".

Föräldrar, andra viktiga vuxna och syskon till den som råkat ut för ett brott kan också få stöd. Vi informerar om vanliga krisreaktioner som kan komma efter våld, hot, rån eller sexuellt ofredande och hur de kan möta en människa i kris.

Stödcentrum för unga brottsutsatta är ett samarbete mellan Södertörnpolisen och socialtjänsten i Botkyrka kommun. Ring kommunens medborgarcenter, 08-530 610 00, som kan koppla dig vidare till oss, så att vi kan berätta mer om det stöd du kan få.

HBTQ-certifierade

Vi blev HBTQ-certifierade 2017. HBTQ står för homosexuella, bisexuella, transpersoner och queera och vårt mål är att finnas till för alla barn, ungdomar och vuxna oavsett sexuell läggning eller könstillhörighet. Vi jobbar normkreativt. 

HBTQ-logga färg
Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 september 2018
Omsorg & stöd