Störningsinformation:
Fortsatt hög vattenförbrukning
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Öppna förskolan i Alby


Nu startar Öppna förskolan i Alby uteverksamhet.

Måndag 11 maj börjar vi med uteverksamhet måndagar och torsdagar mellan klockan 10-12. Vi träffas i Albyparken som ligger strak nedanför öppna förskolans lokaler. Om du inte hittar dit kan du kontakta oss på telefon 0761277962.  Vid dåligt väder är det inställt.

Torsdag den 9 juli är terminen sista dag för uteverksamhet. Under vecka 32 ( 3/8- 6/8) kommer vi att ha uteverksamhet måndag, tisdag, onsdag, torsdag klockan 10-12. Trevlig sommar!

Från och med måndag den 10 augusti flyttas Albys verksamhet till Fittjas öppna förskola, se vidare Fittjas öppna förskola hemsida angående öppetider och program.

Det är viktigt att vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer även nu.

  • Stanna hemma om du har minsta sjukdomssymtom
  • Håll två meters avstånd
  • Vi får inte bli mer än 50 barn och vuxna tillsammans


Sammanslagning av de öppna förskolorna i Alby och Fittja

  • Som en del av ett större effektiviseringsuppdrag har socialnämnden beslutat att de öppna förskolorna i Alby och Fittja ska slås ihop.

  • Det innebär att verksamheten i framtiden kommer att finnas i Fittja, där en så kallad familjecentral är planerad att öppna. En familjecentral innebär en ökad närhet och samverkan mellan barnmorskemottagning, barnavårdscentral och socialtjänsten, som öppna förskolan tillhör. Familjecentralen i Fittja är tänkt att vara en verksamhet som främjar barns och föräldrars hälsa genom ett generellt, tidigt förebyggande stöd till familjerna i Botkyrkas norra kommundelar.

  • Botkyrka kommun ser fortfarande öppna förskolan som en viktig verksamhet och kommer efter sammanslagningen att ha öppna förskolor på fyra platser i Botkyrka.

  • Botkyrka kommun kommer att jobba aktivt med de föräldrar som besöker öppna förskolan i Alby i dag för att informera och underlätta så att de kan besöka andra öppna förskolor i Botkyrka, främst de i Fittja och i Hallunda.

  • Sammanslagningen av de öppna förskolorna i Alby och Fittja kommer att göras under våren 2020. Mer detaljerad information om sammanslagningen kommer snart.


  •  
Har du barn i åldern 3-12 år? Skulle du vilja träffa andra föräldrar samt få tips och råd om en smidigare vardag. Besök botkyrka.se/duforalder och läs mer om våra ABC-föräldragrupper.

Kontakt
Skriv ut
Senast uppdaterad: 22 juni 2020
Omsorg & stöd