Störningsinformation:
Eldningsförbud från torsdag 13 augusti kl. 12.
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Stöd mot missbruk

Om du använder alkohol, droger eller spel på ett sätt som påverkar ditt liv negativt, kan du få stöd och behandling av oss på socialtjänsten. Du som vill lämna en kriminell livsstil kan också få stöd. Vi har även stöd för anhöriga. Det finns stöd som alla kan få och insatser som du kan ansöka om och först behöver utredas.

Vi finns till för dig som har ett riskbruk, missbruk eller har fastnat i ett beroende. Om du behöver söka stöd ska du kontakta socialtjänstens Mottag vuxen. Kontaktuppgifter finner du nedan. 

Orosanmälan

Du kan även höra av dig till oss om du är orolig för någon annan. Det kallas för att göra en orosanmälan. Du ska i första hand ta kontakt med socialtjänstens Mottag vuxen. Du kan också ringa vår beroenderådgivning och rådgivningstelefon. Om du vill vara anonym, är det jätteviktigt att du inte uppger ditt namn eller några andra personuppgifter.

Vi tar emot de uppgifter du ger oss och försöker komma i kontakt med den du är orolig för, så att vi kan göra en bedömning och erbjuda stöd.

Rådgivning och stöd

För råd, stöd eller frågor är du välkommen att ringa eller skicka SMS till vår rådgivningstelefon på 0727- 03 79 90. Den är bemannad vardagar klockan 9-10 och 13-14. Hit kan du också ringa för att komma i kontakt med vår öppenvård.

Behandling och hjälp

Olika personer behöver olika form av hjälp och behandling. Tillsammans med dig hjälps vi åt att hitta den behandlingsform som passar dig bäst. Vi har behandlare som jobbar med:

  • Motiverande samtal, MI.
  • Community Reinforcement Approach, CRA.
  • Haschavvänjningsprogrammet, HAP.
  • Behandling för spelmissbruk.
  • Kriminalitetsprogram.
  • Stödgrupp.

Om du är under 21 år ska du kontakta miniMaria på telefon 08-530 622 96.

Medicinsk hjälp vid beroende och missbruk

Medicinsk hjälp söker du på landstingets beroendemottagninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt
Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 oktober 2019
Omsorg & stöd