Stäng meddelande

Din omsorg förebygger våld!

– I min sons fotbollslag försöker många vara macho. Jag har aldrig sett någon gråta, fast dom bara är tolv. Förra träningen frågade jag runt hur de mådde. Det kändes bra. Hur visar du omsorg?

Det finns många sätt för oss vuxna att förebygga våld. Tillsammans kan vi skapa trygghet för våra barn och unga.

Visste du att fler killar än tjejer tar livet av sig i Sverige? Det finns starka förväntningar och oskrivna regler om hur killar och män ska vara. Det finns en förväntan att killar inte ska prata om sina känslor. Det kan leda till att killar inte ber om stöd och hjälp. Vi kan alla hjälpas åt att bryta dessa mönster. Det kan vara svårt att veta hur, men det börjar med var och en av oss.

Alla barn har rätt att växa upp, utvecklas och må bra. Det finns olika sätt att hjälpa barn att prata om sina känslor. Fråga hur de mår. Du kan be den förening som du eller ditt barn har kontakt med att tala om hur vi kan motverka våld. Vi behöver alla hjälpas åt!

Om den här sidan

Den här sidan är en del av kommunens arbete i att förebygga våld. För Botkyrka kommun är det viktigt att medborgarna har inflytande och är delaktiga. Därför är budskapen på den här sidan skapade tillsammans med barn och vuxna som bor i Botkyrka. Kommunen frågade vad de tycker är viktigt att vuxna tänker på om de vill förebygga våld och skapa en förändring i samhället. Hur gör du?

Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 november 2018
Omsorg & stöd