Störningsinformation:
Eldningsförbud från torsdag 13 augusti kl. 12.
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Dina förväntningar förebygger våld!

– Jag har alltid tyckt att pojkarna ska stå upp för sig och våga slå tillbaka om det behövs. Men nu har jag förstått att det bara skapar en massa press och konflikter. Vilka förväntningar har du?

Det finns många sätt för oss vuxna att förebygga våld. Tillsammans kan vi skapa trygghet för våra barn och unga. 

Visste du att fler killar än tjejer utövar våld? Det finns starka förväntningar och oskrivna regler i samhället om hur killar och män ska vara. Det finns en förväntan att killar ska vara starka, tuffa och använda våld. Det leder också till att killar och män är de som är mest utsatta för våld.

Vi vill alla våra barns bästa, men ibland är det svårt att veta vad det är. Våra förväntningar påverkar hur barn faktiskt löser sina problem. Vissa tänker att våra barn måste få försvara sig och att våld kan vara en lösning. Men våld föder våld, så vad lär vi våra barn inför framtiden? Oskrivna regler kring våld skapas av alla hela tiden och vi behöver hjälpas åt att bryta dem. Det kan vara svårt att veta hur, men det börjar med var och en av oss.

Om den här sidan

Den här sidan är en del av kommunens arbete i att förebygga våld. För Botkyrka kommun är det viktigt att medborgarna har inflytande och är delaktiga. Därför är budskapen på den här sidan skapade tillsammans med barn och vuxna som bor i Botkyrka. Kommunen frågade vad de tycker är viktigt att vuxna tänker på om de vill förebygga våld och skapa en förändring i samhället. Hur gör du?

Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 november 2018
Omsorg & stöd