Stäng meddelande

Bli YAP-stödperson 

Som YAP-stödperson får du en unik erfarenhet, utbildning, löpande stöd och arvode. Framförallt kan du göra en stor skillnad i en annan människas liv.


YAP är en välbeprövad internationell modell som fokuserar på individens egna styrkor, lösningar och mål.

Deltagarna, som erbjuds en YAP-stödperson, har olika bakgrund och utmaningar. Tillsammans kommer ni att planera och skapa förändring. Deltagarens eget intresse och vilja styr planeringen.

Genom att använda dina egna erfarenheter är du med och stöttar och vägleder deltagaren upp till 15 timmar i veckan under ett antal månader, oftast ett halvår.

Vem kan bli YAP-stödperson?

Vi söker dig är engagerad och som vill göra skillnad. Du ska vara minst 22 år gammal, trygg och pålitlig.

Kanske har du bra lokalkännedom om Botkyrka och ett brett nätverk, eller är intresserad av att skaffa det. Kanske arbetar du oregelbundna arbetstider och är flexibel, eller har tid på kvällar och helger.

Vi söker särskilt dig som själv har haft missbruksproblem eller som har levt med missbruk nära dig och som vill använda dina erfarenheter till att hjälpa andra till en bättre framtid. Vi ser också gärna dig som är flerspråkig som sökande.

Vi rekryterar just nu YAP-stödpersoner. Sista ansökningsdag är 1 september. Om du vill veta mer kan du maila: botkyrkayap@botkyrka.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 augusti 2019
Omsorg & stöd