Störningsinformation:
Kokningsrekommendation av dricksvatten för boende i Tullingeberg
Dölj meddelande

Utbildning i svenska för dig som vill driva eget företag

Svenska för företagare blir Svenska för entreprenörer! Efter tio år i Botkyrka byter vi namn. Våra gamla ansökningsblanketter fungerar däremot lika bra som de nya.

Utbildningen Svenska för entreprenörer (SFE) vänder sig till dig som är
nyanländ och vill studera i ett högt tempo tillsammans med andra som är intresserade av entreprenörskap och företagande.

Två Studenter Vid Tavla Svenska För Företagare

Utbildningens målgrupp

Om du har kommit till Sverige från ett annat land, och vill veta mer om hur det är att starta och driva företag i Sverige så är Svenska för entreprenörer (SFE) rätt utbildning för dig. Utbildningen är kostnadsfri och alla som bor i Stockholms län kan söka.

Målet med utbildningen

När utbildningen är klar ska du ha uppnått följande mål:

  • lärt dig svenska språket på en grundläggande nivå för att aktivt kunna delta i arbetslivet och samhället i stort
  • skapat och presenterat en personlig affärsplan och hittat strategier för att på ett effektivt sätt få fram ditt budskap
  • fått kunskaper och verktyg för hur du går till väga för att framgångsrikt starta och driva företag i Sverige

Nivån på studierna i svenska är Svenska för invandrare (sfi) C och D samt Svenska som andraspråk (sva) grundläggande. När du uppnår kursmålen för respektive nivå får du ett betyg. Din SFE-examen tar du när du har fått betyg i sva grundläggande och presenterat din affärsplan. Då får du ett diplom som intygar att du har läst Svenska för företagare.

Formen för utbildningen

SFE har lektionsundervisning som är lärarledd, expertföreläsningar, seminarier, studiebesök, projektarbeten och övningar. Vi lägger stort fokus på att du ska bygga upp nätverk med viktiga aktörer som myndigheter, organisationer och företag. Vi samarbetar med Nyföretagarcentrum i Botkyrka/Huddinge.

Entreprenör i Sverige

Vi samarbetar med Start Up Stockholm kring entreprenörskap i Sverige. Du får som elev inom SFE möjlighet att ta del av samtliga Start Up Stockholms aktiviteter och seminarier. Vi deltar även i ESF-projektet Entreprenör i Sverige tillsammans med sju andra kommuner i Stockholms län. Läs mer om Start Up Stockholm här: www.startupstockholm.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ansökan

Du som bor i Stockholmsregionen är välkommen att söka till Svenska för entreprenörer som är en kostnadsfri utbildning. Kursen startar var femte vecka. Du kan när som helst söka till utbildningen genom att gå in på länken som finns under läs mer.

Hur länge och i vilken takt du studerar anpassas efter dina behov. Samma CSN-regler gäller som för vanliga kurser i sfi och sva.

Kontakt

Vill du veta mer om Svenska För Entreprenörer eller behöver hjälp att söka är du välkommen att kontakta verksamhetsutvecklare Stefan Cepeda.

E-post: stefan.cepeda@botkyrka.se

Telefon: 072-7476400

Följ oss på instagram: @sfe_botkyrka

 

Drop in-vägledning
Vi erbjuder möjlighet till studievägledning:varje måndag mellan 09.00 - 12.00 och 16.00-18.00. Du hittar oss på Gröndalsvägen 20 i Tumba.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 augusti 2018
Barn & utbildning