Translate

Telefon

Kontakt

Öppna mobilmenyn

Viktiga datum för gymnasievalet 2023

Du som är bosatt i Stockholms län söker till gymnasiet på indra.storsthlm.se. Där får du även information om preliminär och slutlig antagning. Här är de viktiga datumen inför gymnasievalet 2022.

November 2022

22-23 november anordnas en digital gymnasiemässa på gymnasiemassan.nu 
Här kan du se filmer från skolorna, chatta med representanter från olika gymnasieskolor och få svar på dina frågor. Alla Botkyrka kommuns gymnasieskolor finns på plats.

Januari 2023

17 januari är första dag för ansökan på indra.storsthlm.se

I mitten av januari får du som går i nian ett lösenord för inloggning hemskickat. Du behöver lösenordet ända fram till sommaren 2023. Har du tappat eller glömt ditt lösenord klickar du på "glömt lösenord" på indra.storsthlm.se. Du som inte går i skolan men är folkbokförd i Botkyrka kan få ett lösenord om du mejlar gyantagningen@storsthlm.se

Februari 2023

15 februari är sista dag för ansökan på indra.storsthlm.se

April 2023

17 april

- Preliminär antagning visas på indra.storsthlm.se
- Första dag för omval på indra.storsthlm.se. I omvalet kan du göra ändringar i din ansökan. Du kan till exempel ändra ordningen på dina val. Prata med din SYV om du är osäker på reglerna.

Maj 2023

15 maj är sista dag för omval på indra.storsthlm.se

Juli 2023

4 juli visas slutlig antagning på indra.storsthlm.se. Läs noga hur du ska svara på beskedet.

19 juli är sista svarsdag på slutantagningsbeslut på indra.storsthlm.se.

Augusti 2023

I augusti påbörjar reservintagningen till lediga platser. Du kan då få erbjudande om plats på ett program du valt men tidigare inte kommit in på.

Ibland händer det att vissa program inte startar på en skola. Om det händer på den utbildning du har kommit in på får du göra ändringsval utöver de tider som vi anger här.

Relaterade sidor

Senast uppdaterad:

Relaterade sidor

Senast uppdaterad: