Öppna mobilmenyn

Viktiga datum för gymnasievalet 2021

Du som är bosatt i Stockholms län söker du till gymnasiet på gyantagningen.se. Där får du även information om preliminär och slutlig antagning. Här är de viktiga datumen inför gymnasievalet 2021.

November 2020

19-22 november anordnas en digital gymnasiemässa på gymnasiemassan.nu 
Här kan du se filmer från skolorna, chatta med representanter från olika gymnasieskolor och få svar på dina frågor. Alla Botkyrka kommuns gymnasieskolor finns på plats.

Från slutet av november och framåt brukar skolorna anordna öppet hus så att du kan komma och besöka skolan. Detta är svårt under pågående corona-pandemi. Skolorna kommer därför att anordna digitala öppna hus (länk till sidan om öppna hus).

Januari 2021

14 januari är första dag för ansökan på gyantagningen.se

I mitten av januari får du som går i nian ett lösenord för inloggning hemskickat. Du behöver lösenordet ända fram till sommaren 2021. Har du tappat eller glömt ditt lösenord klickar du på "glömt lösenord" på gyantagningen.se. Du som inte går i skolan men är folkbokförd i Botkyrka kan få ett lösenord om du mejlar gymnasieantagningen@storsthlm.se

Februari 2021

15 februari är sista dag för ansökan på gyantagningen.se

April 2021

15 april

- Preliminär antagning visas på gyantagningen.se
- Första dag för omval på gyantagningen.se. I omvalet kan du göra ändringar i din ansökan. Du kan till exempel ändra ordningen på dina val. Prata med din SYV om du är osäker på reglerna.

Maj 2021

17 maj är sista dag för omval på gyantagningen.se

Juli 2021

1 juli visas slutlig antagning på gyantagningen.se. Läs noga hur du ska svara på beskedet.

16 juli är sista svarsdag på slutantagningsbeslut på gyantagningen.se.

Augusti 2021

I augusti påbörjar reservintagningen till lediga platser. Du kan då få erbjudande om plats på ett program du valt men tidigare inte kommit in på.

Ibland händer det att vissa program inte startar på en skola. Om det händer på den utbildning du har kommit in på får du göra ändringsval utöver de tider som vi anger här.

Senast uppdaterad:

Senast uppdaterad: