Öppna mobilmenyn

Fittjahöjden

Nu börjar upprustningen av Fittjahöjden närma sig slutfasen. Upprustningen har inneburit att parkens delar byggts ihop till en helhet så att den blivit mer sammanhållen, attraktiv, trygg och tillgänglig.

Illustration av förslaget för Fittjahöjden

Invigning av parken kommer att äga rum 30 maj. Med invigningen vill kommunen visa upp parkens fulla potential och bjuda in alla Fittjabor till en fest! Vi undrar om ni vill medverka?

Under våren 2019 startades upprustningen av Fittjahöjden. Upprustningen kommer att pågå under 2019 och fram till senvåren 2020. Parkens aktivitetsytor kommer att vara inhägnade och byggtrafik kommer att förekomma under byggtiden. Vi ber er att ha förståelse med eventuella störningar. Botkyrka kommun har anlitat Greens Anläggnings AB för att utföra markentreprenaden.

Detta händer med Fittjahöjden

Upprustningen baseras på ett program som togs fram dialog med medborgare i Fittja under 2017. Landskapsarkitekter har nu formgivit parken efter önskemålen i programmet. Parken kommer att få utökade lekfunktioner, scen, möjlighet att lyssna och spela musik,  mötesplatser, sport. Alla entréer till parken rustas upp för att vara inbjudande och trygga och belysningen förbättras i hela parken. Konstnären Mandana Moghaddam arbetar med ett konstverk som ska placeras i parken.

Senast uppdaterad:

Kontakt

Landskapsarkitekt
Kerstin Langefeldt
kerstin.langefeldt@botkyrka.se

Byggprojektledare
Edward Malki
edward.malki@botkyrka.se

Senast uppdaterad: