Öppna mobilmenyn

Områdets tre projekt

Just nu pågår planering för tre projekt i området. Här har vi sammanställt aktuell information om de olika delarna i projekten, var de befinner sig i processen och vad som kommer att hända framöver. 

I januari 2011 tog kommunen fram programmet ”Program för områdena Hågelby, Eriksberg och Lindhov". I detta program vill kommunen utveckla en ny entré till Botkyrka och Storstockholm med ny intressant bebyggelse, att verksamhetsområde Eriksberg ska växa med fler företag och att en ny Hågelbyled får plats i utkanten av Eriksberg med en ny trafikplats som ansluter till E4/E20 öster om Botkyrka kyrka.

Botkyrka kyrka - Botkyrka församling och kommunen planerar att göra kyrkogården dubbelt så stor för att ge plats för fler gravar.

Prästviken - I Prästviken planeras ett bostadsområde med cirka 520 bostäder med både radhus och lägenheter. Det finns även plats för förskola, ett mindre centrum och ett service- och stödboende.

Södra porten - Vid Södra porten finns planer på att utveckla en ny entré till Botkyrka och Storstockholm med ny bebyggelse, fler företag och en ny Hågelbyled med trafikplats som ansluter till E4/E20.​ Södra porten ska bli en tydlig och attraktiv entré till Storstockholm.

Senast uppdaterad: 28 augusti 2020